Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

11. 02. 2021. 17:39 >> 17:37
2

MILAČIĆ

"Neophodne temeljne promjene u tužilaštvu"

Današnjom izjavom, u kojoj je drsko ucijenio vladajuću većinu time i većinsku volju građana, glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić jasno nam je poručio, ako želimo njegovu ostavku moramo prihvatiti ucjene, kazao je predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić.

"Put kojim bi on otišao je jasan, samo nije jasna ovolika količina drskosti kojom se obraća onima koji predstavljaju novu i drugačiju Crnu Goru, u kojoj nema mjesta za katniće, specijalne timove i specijalne tužioce, sa ili bez ostavke, Katnićevo vrijeme je prošlo, a on to najbolje zna", rekao je Milačić.

Milačić ističe da je u trodecenijskoj praksi DPS-a viđeno svega.

"Pa i bahatih obraćanja šefa lidera opozicije u čije ime Katnić danas govori, ali nije toliko često viđena slična izjava kojom predstavnik tužilačko-sudske vlasti direktno uslovljava zakonodavnu vlast da nešto donese ili ne donese, a izvršnu vlast da nešto sačuva ili ne sačuva, određujući ono što mu je po Ustavu zabranjeno", dodaje Milačić.

Milačić smatra da zbog današnje izjave Katnića je neophodno da se usvoje predloženi zakoni o tužilaštvu, kako bi se Crna Gora oslobodila od, kako navodi, organizovanog kriminala i organizovanih specijalnih tužilaca.   

"Treba da bude jasno, ne samo Katniću, već svim tužiocima u Crnoj Gori, da je prošlo vrijeme mračnih tužilaštava, zaključanih predmeta i zataškanih afera, sve što ste zaključali u fiokama moraćete otvoriti, a sve zataškane afere pokrenuti ako ne mislite da ne u fiokama, već na stolovima državnih tužilaštava budu predmeti sa vašim imenima", kazao je Milačić.

Milačić tvrdi da je prošlo vrijeme ucjenjivanja i zastrašivanja.

"Došlo je vrijeme istine, procesuiranja i pravde, a put ka toj istini biće upravo predloženi zakoni o državnom tužilaštvu", zaključio je Milačić.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније