Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

11. 02. 2021. 19:24 >> 19:25
4

VUČUROVIĆ

"Piculi teško pao odlazak DPS-a u prošlost"

To što izvjestilac Evropskog parlamenta za Crnu Goru Tonino Picula ne gleda blagonaklono na najavljeno usvajanje zakona vezanih za tužilaštvo, koji će Crnoj Gori omogućiti da krene putem pravne države, pokazuje da mu je teško pao odlazak Demokratske partije socijalista (DPS) u prošlost, rekao je poslanik Demokratskog fronta (DF) Jovan Vučurović.

Picula je danas saopštio da se u Evropskoj uniji (EU) neće dobro ocjenjivati bilo kakav pokušaj da se mehanizmi dogovoreni u ranijem pediodu, koji se odnose na sudstvo i tužilaštvo, zamijene nečim što bi Crnu Goru moglo da vrati na period mnogo kritičnijih izvještaja Brisela.

Njegovi stavovi su više u rangu hrvatskog političara, a ne izaslanika EP.

"Zasad ne želimo da vjerujemo da Piculi smeta i činjenica što se u novoj parlamentarnoj većini nalazi i veliki broj srpskih poslanika", rekao je Vučurović.

Podsjeća da su pored Picule, i sličnih njemu iz EU, godinama nesmetano i bez adekvatne reakcije prolazile najveće afere u Evropi.

"Da su DPS i predsjednik te partije, pred njihovim očima, od Crne Gore pravili mafijaški raj, da se vršila tortura nad DF i drugima iz tadašnje opozicije. I ćutali su ili su reagovali jalovo i bezbojno, kako samo to znaju pojedinci iz briselske administracije, a sada je Piculi zasmetalo to što nova parlamentarna većina namjerava da izvede Crnu Goru na put prava i pravde posle tri decenije jednoumlja i diktature", ističe Vučurović.

Vučurović smatra da ne treba treba odustati od borbe protiv kriminala.

"Već snažno podržati vladavinu prava i obračun sa svima koji su od Crne Gore pravili zarobljenu državu. Naravno da prvi na tapetu treba da budu oni iz tužilaštva i policije koji nijesu bili profesionalci nego čuvari bivšeg režima i predsjednika DPS", zaključio je Vučurović.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније