Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

12. 02. 2021. 20:58   >>  20:59 3

DPS

"Demokrate duguju objašnjenje, slučaj dovesti do kraja"

Demokratska Crna Gora duguje svim građanima objašnjenje, koje su to informacije koje su dobijali iz Specijalnog državnog tužilaštva od specijalnog tužioca Savovića kao i odgovor na pitanje kako to da su njihovi najviši funkcioneri, koliko do juče, govorili kako prvi put čuju da je Savović sin specijalnog državnog tužioca, a jasno se ispostavlja da su za to znali već godinama i očito koristili tu okolnost na nezakonit način, saopšteno je večeras iz DPS-a.

Navode da je današnja pres konferencija potvrdila da predstavnici Demokrata nijesu spremni da na djelu demonstriraju poštovanje principa jednakosti svih građana pred zakonom.

"Tome u prilog ide i činjenica što umjesto da poštuju postupak koji je u toku, oni kreću u najprljavije etiketiranje predstavnika tužilačke organizacije, obmanjujući javnost o navodnom nezakonitom prisluškivanju i praćenju. Iz današnjih spisa koje je javnost imala priliku da vidi, potpuno je jasno da je Sud odobrio sprovođenje mjera tajnog nadzora, ali očito da Demokrate licemjerno misle da oni, za razliku od ostatka građana Crne Gore, ne mogu biti subjekt u odnosu na koji se ove mjere sprovode", navode iz DPS-a.

Napominju da će insistirati da se slučaj pravno dovede do kraja.

"Nažalost, imamo jasnu priliku da vidimo kako funkcioniše nova ,,demokratska” vlast, koja očigledno sasvim neosnovano, sebi pripisuje transparentnost. Jasno je, da je ta karakteristika samo još jedna u nizu populističkih i marketinških floskula, kojima ova vlast želi na silu i lažno, da demonstrira neku komparativnu prednost u odnosu na vlast DPS-a. Imajući u vidu pretpostavku nevinosti, kao i nadležnosti koje ima tužilaštvo, naša partija će insistirati da se ovaj slučaj na pravno valjan način dovede do kraja i ispitaju svi elementi ovog događaja", zaključuje se.

 

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније