Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

13. 02. 2021. 13:49   >>  13:47 5

SDP

Skupštinska većina pobjegla od rasprave

SDP će i u narednom periodu snažno insistirati na korišćenju svih kontrolnih mehanizama koji stoje na raspolaganju Skupštini Crne Gore, poručila je poslanica te partije Draginja Vuksanović Stanković.

Podsjeća da je Odbor za zdravstvo Skupštine Crne Gore odbio je juče inicijativu za kontrolno saslušanje ministarke zdravlja Jelene Borovinić Bojović na temu nabavke vakcina i aktuelne zdravstvene situacije izazvane virusom Covid-19.

“Parlamentarna većina je odbijanjem kontrolnog saslušanja ministarke zdravlja pobjegla od rasprave o trenutno najvažnijem pitanju u državi, nabavke vakcina i borbe protiv Covid-19 i pri tom unizila samu Skupštinu lišavajući je kotrolne uloge rada Vlade u oblasti zdravstva”, poručila je Vuksanović Stanković.

Namjera SDP da se izvrši kontrolno saslušanje ministarke zdravlja je, kako kaže, bila usmjerena ka izgradnji povjerenja u institucije sistema, bez obzira ko njima trenutno rukovodi, jer kad je u pitanju borba protiv virusa ne smije biti političkih razlika.

“Očigledno je da poslije trećeg uzastopnog odbijanja inicijativa SDP za kontrolna ili konsultativna saslušanja ministara na aktuelne teme Skupština ne ostvaruje svoju primarnu kontrolnu ulogu rada izvršne vlasti. Da li se radi o želji da se sakrije nesposobnost ministara od strane aktuelne vlasti ili nadgornjavanje predstavnika koalicionih partnera u vezi bitnosti institucija kojima rukovode, manje je bitno”, navodi Vuksanović Stanković.

SDP će, kako kaže, i u narednom periodu snažno insistirati na korišćenju svih kontrolnih mehanizama koji stoje na raspolaganju Skupštini Crne Gore, od konsultativnih i kontrolnih saslušanja predstavnika izvršne vlasti, preko inicijtiva za dostavljanje odgovora od strane ministara i drugih javnih funcionera, do pokretanja parlamentarne istrage za najvažnija pitanja za život građana.

“Za sve ovo očekujemo podršku, a ne opstrukciju, naših kolega iz vladajuće većine, jer su koliko do juče upravo oni snažno insistirali na primjeni navedenih mehaninazama kad je trebalo zajednički kontrolisati bivšu vlast. Nadamo se da će i Vlada na čelu sa Zdravkom Krivokapićem ispuniti jedno od svojih glavnih obećanja - ono o otvorenosti i transparentnosti rada, jer crnogorska javnost i naši međunarodni partneri u ovom segmentu očekuje napredak, a ne nazadak u odnosu na raniji period”, zaključila je Vuksanović Stanković.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније