Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

17. 02. 2021. 11:29   >>  11:29 2

OTKAZIVANJE SJEDNICE

SD: Tresla se gora, rodio se miš

Komentarišući otkazivanje sjednice, na kojoj je trebalo da se raspravlja o izmjenama pravosudnih zakona, iz Socijaldemokrata su saopštili da se neslavno završila dvonedjeljna saga busanja u junačke grudi nove parlamentarne većine.

"Od slavodobitnog sazivanja sjednice vanrednog zasijedanja Skupštine za 18. februar, najave 'konačnog' obračuna sa lošom tužilačkom organizacijom, nekoliko pres konferencija sa odlučnim stavom da 'idu do kraja' sa čistkama u tužilaštvu, izjava principijelnih poslanika u (ne)zavisnim medijima, pokušaja favorita iz NVO sektora da opravdaju taj osvajački pohod na tužilaštvo i još mnogo hrabrih javnih poteza nove većine i bliskih vlasti medija i NVO, dođosmo do jučerašnjeg obavještenja poslanicima u 23.52h da se otkazuje sjednica koja je sazvana za 18. februar. Što bi narod rekao, tresla se gora rodio se miš", navode u Socijaldemokratama.

U SD-u ističu da se nakon gromoglasne najave sjednice stiglo do njenog tihog otkazivanja u ponoć, koje je takođe karakteristično najmanje iz dva razloga.

"Prvo da su na zahtjevu za otkazivanje samo potpisi poslanika (njih 16 i jedne građanke) bez navođenja njihovih imena, iako su samo prije 15 dana u zahtjevu za zakazivanje sjednice isti ti poslanici prvo ponosno napisali svoja imena, pa se pored njih potpisali. Drugo, proceduralno je upitno i samo otkazivanje sjednice", kazali su iz SD-a.

Navoda je kao argument navedeno da “više ne postoji Ustavom određena pretpostavka, odnosno minimum 27 poslanika koji zahtijevaju vanredno zasijedanje”, iako je, kažu, nesporna činjenica da je 3. februara po zahtjevu tih istih poslanika za vanredno zasijedanje već odlučeno i sjednica sazvana za 18. februar.

“Sada će, za zanimljivo tumačenje propisa, morati oštricu napada da usmjere ne prema do juče po njima 'destruktivnoj' opoziciji nego prema destruktivnim koalicionim partnerima iz DF-a koji nisu htjeli da potpišu (ne)legalan zahtjev za otkazivanjem sjednice. Ali to ostavljamo njima da riješe u svojim harmoničnim odnosima u oslobodilačkoj koaliciji.”, ističu u SD-u.

Na kraju, u SD-u pozdravljaju činjenicu da se antievropski zakoni o tužilaštvu neće donijeti, kao i odluku dijela vladajuće koalicije da EU integracioni put CG stave ispred sujetnog, antievropskog i nepromišljenog pristupa politici.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније