Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ (TVCG) ]

17. 02. 2021. 22:01   >>  22:00 3

KNEŽEVIĆ

"Katnić će morati da dokaže svoje tvrdnje"

Jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević odbacio je tvrdnje glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića da su on i Andrija Mandić uticali na Vladu i Apelacioni sud da ukine prvostepenu presudu za pokušaj terorizma na dan izbora 2016.

"Katnić je iznio nekoliko neistina i moraće da ih potkrijepi pred nadležnim organima kada dođe do reforme tužilaštva, jer ne vjerujem da bi ga iko sad saslušao zbog ovih navoda. Prvo je izjavio da smo mi ucjenjivali Vladu Zdravka Krivokapića i pozivam i Krivokapića i sve ministre i sudije Apelacionog vijeća da kažu da li su ih Andrija Mandić i Milan Knežević na bilo koji način ucjenjivali i pritiskali i na perfidan način željeli da utiču na donošenje ukidajuće presude. Takođe, Katnić je rekao da je DF za izbore 2016. dobio 160 miliona eura, a da je on dosad našao 1.600.000 eura. On će morati pred nezavisnim tužilaštvom da dokaže sve svoje tvrdnje", rekao je Knežević za Televiziju Crne Gore.

To što su Vlada i dio parlamentarne većine odgodili usvajanje tužilačkih zakona, za Kneževića je parlamentarna kriza, koju nije izazvao Demokratski front već oni koji su odustali od onoga što je, kako kaže, usaglašeno u Skupštini Crne Gore.

"Naše kolege su bez konsultacija sa nama povukle svoj potpis za održavanje sjednice i mi u ovom trenutku imamo parlamentarnu krizu svidjelo se to nekome ili ne", navodi on.

Kneževiću, kako kaže, nije jasno zašto su kolege odustale jer su i Vlada i parlamentarna većina bili saglasni da se set tužilačkih zakona mora usvojiti.

"Ovaj zakon je usaglašen sa predstavnicima parlamentarne većine i sa ministrom pravde Leposavićem i naravno sa premijerom Krivokapićem. Ja sam razgovarao sa Dritanom Abazovićem prije nego što se ušlo u pisanje ovih zakona i on je saopštio da je to sjajna ideja i da će njegov klub poslanika to podržati", rekao je Knežević.

Iako su kolege, kako kaže Knežević, bez konsultacija povukle svoj potpis, DF ostaje otvoren za dijalog kako bi se prevazišla kriza. Ističe da se s premijerom nije vidio uoči odluke Vlade o odgađanju zakona.

"Gospodin Krivokapić očigledno ima važnija posla, on se više srijeće sa Milom Đukanovićem i Milivojem Katnićeem, kao što vidimo, nego što ima potrebu da razgovara sa predsjednicima parlamentarnih stranaka koji mu daju podršku ili onima koji su ga predložili za mandatara i premijera", kazao je Knežević.

Knežević poručuje da DF ostaje privržen putu ka Evropskoj uniji, da neće potencirati izlazak Crne Gore iz NATO saveza, ali ističe da je neophodno da parlamentarna većina ima usaglašene stavove, ne samo u vezi sa spoljnopolitičkim, već i unutrašnjim prioritetima.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније