Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

19. 02. 2021. 10:50   >>  10:52 5

IVANOVIĆ

Očekivali da Katnić sam podnese ostavku

Socijalistička narodna partija nezadovoljna je dosadašnjim radom Specijalnog državnog tužilaštva kazao je predsjednik podgoričkog Odbora i potpredsjednik SNP-a Dragan Ivanović i dodao, kako su očekivali da će Milivoje Katnić sam podnijeti ostavku, naročito nakon presude Apelacionog suda u slučaju pokušaj terorizma.

Ivanović je to saopštio na sjednici Izvršnog odbora Odbora SNP Glavnog grada Podgorica, na kojoj su učestvovali i potpredsjednici SNP-a Radmila Čagorović, Bogdan Božović i Marija Radinović.

Kako je saopšteno iz SNP-a potpredsjednik Ivanović je upoznao prisutne sa aktuelnom političkom situacijom, a naročito sa dešavanjima od parlamentarnih izbora 30. avgusta.

Akcenat je stavljen na Predlog zakona o Tužilaštvu za organizovani kriminal i korupciju i Predlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o Državnom tužilaštvu.

Ivanović je saopštio da ovi zakoni nisu povučeni i da na to SNP CG ne bi pristala, već da je samo odložena sjednica Skupštine Crne Gore na kojoj će se isti razmatrati, a da se u međuvremenu, do sazivanja nove sjednice, očekuje mišljenje Venecijanske komisije o predloženim zakonima.

On je istakao da je bilo potrebno saslušati i uvažiti mišljenje partnera iz EU povodom ovih zakonskih akata.

“SNP je jasnog opredjeljenja da Katnić mora da ide sa funkcije SDT-a ili tužioca za organizovani kriminal i korupciju, kako će se zvati po novom zakonu, kao i njegovi prvi saradnici”, poručio je Ivanović.

Takođe, SNP je, kako navodi, sve vrijeme kritikovala institucije u Crnoj Gori smatrajući ih zarobljenim od strane bivšeg režima.

“Da smo bili u pravu pokazuju slučajevi koji se ovih dana otkrivaju, s pravom se pitamo otkuda naknadna pamet ili se radi o tome da su Katnić i v.d. vrhovnog državnog tužioca Ivica Stanković sve vrijeme radili po diktatu predsjednika države”, naveo je Ivanović.

Na sastanku je, kako je saopšteno iz SNP-a, bilo riječi i o izborima u Nikšiću.

“Zaključeno je da koalicija koja je na državnom nivou osvojila najveći broj glasova ima dobru šansu da ponovi taj uspjeh i u gradu pod Trebjesom, te da je potrebno da svi ulože napore da se taj cilj ostvari”, saopšteno je iz SNP-a.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније