Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

19. 02. 2021. 19:01 >> 19:01

LOKALNI IZBORI

ASK kontrolisao dokumentaciju u Nikšiću

Agencija za sprječavanje korupcije (ASK) je juče po službenoj dužnosti, u okviru praćenja kampanje za lokalne izbore u Nikšiću izvršila kontrolu i nadzor nad sprovođenjem Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja.

Kako navode, službenici Agencije su u JU Srednja stručna škola i JU Prva srednja stručna škola kontrolisali cjelokupnu dokumentaciju o sprovedenom zapošljavanju u periodu od 5. januara, kada su raspisani izbori, do 18. februara.

"Aktivnost je predstavljala dio opsežnog djelovanja Agencije i njenog Odsjeka za sprovođenje mjera kontrole finansiranja političkih subjekata i izbornih kampanja u pružanju punog doprinosa snaženju integriteta i transparentnosti izbornog procesa", navode u saopštenju.

Zapisnici o kontroli su, kako navode, dostupni na internet stranici Agencije (zapisnik 1 i zapisnik 2).

"Ranije su objavljeni zapisnici o izvršenim kontrolama u Opštini Nikšić i JU Centar za socijalni rad za opštine Nikšić, Plužine i Šavnik, u kojima nije utvrđeno kršenje Zakona o finansiranju političkih partija i izbornih kampanja", dodaju u saopštenju.

Primjenom zakona i Plana kontrole i nadzora za izbornu kampanju za lokalne izbore u Nikšiću, Agencija će, pridržavajući se profesionalnih standarda, kako navode, istrajati u misiji zaštite javnog interesa.

Podsjećanje obveznicima Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja

Djelujući preventivno, ASK podsjeća obveznike Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja sa područja opštine Nikšić da su, u periodu od dana raspisivanja do dana održavanja izbora u toj opštini, dužni da sve odluke o zapošljavanju kojima se uređuju radni odnosi, prava i obaveze državnih službenika i namještenika, kao i obligacioni odnosi (ugovori o djelu), sa kompletnom pratećom dokumentacijom dostave Agenciji u roku od tri dana od zaključenja.

"Agencija će dostavljena akta kontrolisati i objaviti na svojoj internet stranici", navode u saopštenju.

Spisak obveznika Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja sa područja opštine Nikšić možete da pronađete na linku.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније