Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

20. 02. 2021. 14:30 >> 14:31
21

REAGOVANJE RADOVIĆA

"Vlada, ili salon za prodaju automobila"

Premijer i ministar finansija koji su prvog radnog dana zadužili državu gotovo milijardu eura ne samo iza očiju građana, nego i onih koji su ih doveli na ta mjesta, sad prosipaju maglu toj istoj javnosti o uštedama i rješavanju socijalnih problema prodajom dva automobila, navodi se u reagovanju Miodraga Radovića, šefa kabineta Predsjednika.

"I to na način kojim brukaju državu i funkcije koje trenutno obavljaju. Kad bi im taj posao dilera za prodaju auta, na šta su se sveli, pošao za rukom, bio bi to najveći uspjeh u prvih sto dana ove Vlade. Prećutkuju pri tom kojom brzinom se širi administracija pod njihovim vođstvom, i koliko majbaha će građani za to platiti. Sreća je ipak po Crnu Goru što sve indicije pokazuju da njihova vlada nije dugog vijeka", navodi se u saopštenju.

Dodaje da "neprimjereno i nevaspitano obraćanje" ministra finansija predsjedniku države gotovo nije vrijedno komentara.

"Bilo bi zanimljivo znati je li to smišljao dok u radno vrijeme vježba u teretani "Hiltona", ili dok njegov premijer organizuje posebnu pres-aukciju. Da nije žalosno, bilo bi zaista smiješno", navodi Radović.

Komentarišući "majbah", Radović je naveo da je bilnirani automobil nabavljen za potrebe predsjednika po procjeni nadležnih službi o njegovoj bezbjednosti.

"Očekujemo da te službe procijene da li je takav auto više potreban ili nije, i da za to ponesu odgovornost. I tu se završava sva njihova majbah-filozofija. To je jedno tehničko pitanje koje se rješava u komunikaciji službenika određenog nivoa, bez zamajavanja javnosti demagoškim populističkim igrarijama. Kakvih nije bilo, recimo, kad je ta ista Vlada riješila da izdvaja budžetska sredstva za obezbjeđenje ministrice kulture, nauke, prosvjete i sporta. Taman će im dobro doći taj višak automobila što ih je ministar finansija našao u garaži. Ima li još nedje ovakvog primjera u svijetu", zaključuje Radović.

Пратите нас на

Коментари21

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније