Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

24. 02. 2021. 09:38 >> 09:41
5

CRNOGORCI U NJEMAČKOJ

Saradnja sa Kuliš bila na najvišem nivou

Zajednica crnogorskih udruženja u Njemačkoj "eMDe Alijansa" u reagovanju dostavljenom NVO Motenegro International uputila je podrška ambasadorki Veri Kuliš.

Oni navode da crnogorska dijaspora u Njemačkoj nije imala intenzivnu saradnju s ambasadorkom Kuliš, što je, kažu, i logično, jer to su, kako dodaju, više nadležnosti Konzulata.

"Ali toliko koliko smo imali, bilo je na najvećem nivou, kako i priliči Ambasadi", navodi se u regaovanju koje su dostavoli NVO Montenergo intenational.

Crnogorci iz Njemačke dodaju da su njemački funkcioneri koji su zaduženi za saradnju sa diplomatskim predstavnicima svih zemalja, pa i Crne Gore, imali samo riječi hvale za ambasadorku Kuliš.

"Isticali su njen angažman i kompetenciju, njeno zalaganje da predstavi Crnu Goru u najboljem mogućem svjetlu. Na žalost, pojedinim političkim diletantima to nije dovoljno, za njih nije savršen diplomata sve dok ne počne neartikulisano da se ponaša, vrijeđa i izražava se na najprostiji način, sve dok se ne ugleda na funkcionere iz nekih država iz susjedstva, možda po koju ikonu da prisvoji", navodi seu reagovanju.

Oni osuđuju napade na ambasadorku Veru Kuliš.

"Ljudi koji odaberu analfabetne osobe na čela više ministarstava, trebali bi, pod hitno, da se povuku iz političkog svijeta, jedino tako bi sebe spasili sramote i rezultata loših izbora i postupaka, ali, nikako ne bi smjeli da zauzimanju ozbiljne funkcije, te kao takvi komentarišu i pokušavaju da uprljaju obraz jedne žene, profesionalca i fantastičnog diplomate. Takve pojedince treba osuditi i uperiti prst u njih, bez straha i ustručavanja", navodi se u reagovanju.

Kažu da nigdje u svijetu žena nije toliko diskriminisana kao kod nas.

"Svijet je mnogo daleko otišao ispred nas, a ovakvim odnosom prema ženama i tolikom dozom nipodaštavanja, neće nas htjeti ni susjedi za saradnike, jer i oni svoje cijene i poštuju, iako svi znamo ko su bili i što su sada. Puna podrška ambasadorki Veri Kuliš iz eMDe Alijanse – Zajednice crnogorskih udruženja u Njemačkoj", navodi se u reagovanju.

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније