Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

24. 02. 2021. 09:49 >> 09:49

SNP NIKŠIĆ

"Smjene direktora EPCG odlažu za postizborni period"

Opštinski odbor SNP-a Nikšić ocijenio je da Odbora direktora Elektroprivrede pokušava da dpobije vrijeme svjesnim izbjegavanjem zakazivanja legitimne Skupštine akcionara, te da se smjene direktora odlažu za postizborni period.

Privredni sud je prihvatio predlog Odbora direktora Elektroprivrede i zabranio održavanje Skupštine akcionara ove kompanije koju je Vlada kao većinski akcionar zakazala za 25. februar.

"Svi aktuelni događaji vezani za politički život u Crnoj Gori, istovremeno su i ekonomski, i sada jedan za drugim izlaze na vidjelo uoči nikšićkih lokalnih izbora. To je savršeno pokazao i predsjednik Privrednog suda Blažo Jovanić. Sudske odluke ne podliježu komentarisanju, ali kada ruše ugled ovako visoke instance, moramo ukazati na zloupotrebu", navode iz nikšićkog SNP-a.

Kako su kazali, očito je da se pokušava dobiti na vremenu od strane Odbora direktora.

"Dobro znamo da se ovaj pojam postizborni odnosi na lokalne izbore u Nikšiću koji će srušiti dosadašnji korumpirani i mahinatorski sistem upravljanja javnim firmama", ističe se u saopštenju.

Naveli su da se može govoriti i o pravnom nasilju nad legitimnim vlasnicima Elektroprivrede, što je, kako su kazali, presedan u funkcionisanju akcionarskih društava.

"Zato smatramo da svi učesnici ove podle, a prozirne igre, moraju snositi konsekvence, prije svih, predsjednik Privrednog suda Blažo Jovanić. Novi menadžment dužan je da što prije izvrši analizu rada ovog Odbora direktora i procesuira sve što je urađeno mimo zakona", zaključuju u SNP-u.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније