Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Dan ]

26. 02. 2021. 06:29   >>  06:30 1

AKT O SISTEMATIZACIJI

MVP: Crna Gora će imati 30 ambasada

Crna Gora će ubuduće imati 30 ambasada, predviđeno je aktom o sistematizaciji i organizaciji Ministarstva vanjskih poslova (MVP).

Taj akt o radu resora koji vodi ministar Đorđe Radulović, kako piše Dan, usvojen je na jučerašnjoj sjednici Vlade Crne Gore.

Kako se navodi u tom dokumentu, pravilnikom se uređuje unutrašnja organizacija i sistematizacija radnih mjesta Ministarstva vanjskih poslova, utvrđuju se organizacione jedinice i njihov djelokrug, radna mjesta, opis pos lova i uslovi za njihovo obavljanje, broj izvršilaca i zapošljavanje pripravnika.

Pored 28 ambasada koje su postojale i dosad, biće otvorene i dvije nove u Danskoj i Holandiji.

Data je i lista država u kojima će ubuduće djelovati crnogorska diplomatska mreža. U pitanju su ambasada u Republici Albaniji, sa sjedištem u Tirani, ambasada Crne Gore u Republici Argentini, sa sjedištem u Buenos Ajresu, ambasada u Republici Austriji, sa sjedištem u Beču, ambasada u Kraljevini Belgiji, sa sjedištem u Briselu, ambasada u Bosni i Hercegovini, sa sjedištem u Sarajevu, ambasada u Republici Bugarskoj, sasjedištem u Sofiji, iambasada u Republici Grčkoj, sa sjedištem u Atini.

Na spisku je i ambasada u Republici Italiji, sa sjedištem u Rimu, ambasada u Republici Kosovo, sa sjedištem u Prištini, ambasada u Narodnoj Republici Kini, sa sj ed ištem u Pekingu, ambasada u Republici Mađarskoj, sa sjedištem u Budimpešti, ambasada u Republici Sjevernoj Makedoniji, sa sjedištem u Skoplju, i ambasadau Saveznoj Republici Njemačkoj, sa sjedištem u Berlinu.

Aktom su obuhvaćene i ambasada u Republici Poljskoj, sa sjedištem u Varšavi, ambasada u Rumuniji, sa sjedištem u Bukureštu, ambasada u Ruskoj Federaciji, sa sjedištem u Moskvi, ambasada pri Svetoj Stolici i Suverenom malteškom viteškom redu, sa sjedištem u Rimu. MVP obuhvata aktom i ambasadu u Sjedinjenim Američkim Državama, sa sjedištem u Vašingtonu, ambasaduu Republici Srbiji, sa sjedištem u Beogradu, ambasadu u Republici Sloveniji, sa sjedištem u Ljubljani, ambasadu u Republici Turskoj, sa sjedištem u Ankari, i ambasadu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, sa sjedištem u Abu Dabiju.

Tu je i ambasada u Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Sjeverne Irske, sa sjedištem u Londonu, ambasadau Republici Francuskoj, sa sjedištem u Parizu, ambasada u Republici Hrvatskoj, sa sjedištem u Zagrebu, ambasada u Ukrajini, sa sjedištem u Kijevu, i ambasadau Švajcarskoj Konfederaciji, sa sjedištem u Bernu. Tu su i ambasada u Kraljevini Španiji, sa sjedištem u Madridu, ambasada u Kraljevini Danskoj, sa sjedištem u Kopenhagenu, i ambasada u Kraljevini Holandiji, sa sjedištem u Hagu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније