Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

26. 02. 2021. 13:34   >>  28. 02. 2021. 10:49

IZ UCG PORUČILI

"DPS sistemom “ugradnje” uništio infrastrukturu Nikšića"

Dionica puta Rubeža – Župa Nikšićka koja je rekonstruisana 2019. godine i čiji radovi su trajali skoro 8 mjeseci, danas se opet rekonstruiše – opet se reže asvalt i popravljaju pokotine i rupe. Ovaj putni pravac je počeo sa rekonstrukcijom 2019. godine i završen je u 2020, a radove je izvodilo preduzeće “AD Mehanizacija i Programat, kazala je kandidatkinja za odbornicu koalicije “Za budućnost Nikšića” i funkcionerka Ujedinjene Crne Gore Anica Đurović.

Ona navodi da je prva dionica puta dužine dva kilometra završena 2019. godine, a radovi na još četiri kilometra puta do Brane na Liverovićkom jezeru su počeli 21. marta 2020. godine. Đurović podsjeća da je po riječima bivšeg gradonačelnika opštine Nikšić Veselina Grbovića, Župa trebala da dobije put po svim evropskim standardima, gdje je budžetom opštine Nikšić obezbijeđeno oko 1.500.000 eura.

Đurović je navela da je, po tadašnjim riječima predstavnika Direkcije za saobraćaj, Nikole Arnauta, koji je prezentovao projekat, predviđena temeljna rekonstrukcija glavne saobraćajnice, zamjena kompletne kolovozne trake, odnosno postavljanje 40 cm tamponskog sloja, i 14 cm asfaltnog zastora, kompletnu izgradnju novih rigola i potpornih zidova, a predmjer i predračun navedenih radova iznosio je 1.410.000 eura.

"Evropski put je sve osim “evropskog standarda”. Prva dionica puta koja je skoro rekonstruisana, a od čije rekonstrukcije nije prošlo više od godinu dana, ovih dana se opet sanira. Saniraju se pukotine i oštećenja kao i rupe koje su nastale na kolovozu, a koji se vjerovatno ne bi opet ni popravljao da nijesu uskoro lokalni izbori", kazala je Đurović i dodala:

"Da li su poslušani savjeti građevinskog stručnjaka i da li je put zadovoljio projektnu dokumentaciju kao i debljinu asfaltnog sloja, pokazalo se ovih dana gdje se neprikidno radi na ponovnoj sanaciji."

Ona ističe da je DPS još jednom pokazao kako se vodi retrogadna politika, sistem “ugradnje” provizije, a čiju cijenu nažalost plaćaju građani Župe i Nikšića.

"Zbog svega toga sigurni smo da će 14. marta doći do promjena u Nikšiću, i da će se sredstva trošiti kvalitetno i transparentno, a samim tim da će nam putevi duže trajati”, kazala je Đurović i zaključila:

"Mi iz koalicije “Za Budućnost Nikšića” ćemo se zalagati, da ovakvi i slični projekti budu ispitani, kao i da li su sva predviđena sredstva za naznačenu namjenu potrošena u tu svrhu."

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније