Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

26. 02. 2021. 16:27 >> 16:27
2

KRIVOKAPIĆ - MASLENIKOV

Zahvalnost Rusiji na isporuci prvog kontigenta vakcina

Premijer Zdravko Krivokapić izrazio je zahvalnost Ruskoj Federaciji, premijeru Rusije, ruskom narodu i ambasadoru Vladislavu Maslenikovu, na realizovanoj isporuci prvog kontigenta od 5 000 doza, od ukupno 50.000 dogovorenih „Sputnjik V“ vakcina.

Krivokapić je, na sastanku sa Maslenikovim, naglasio da je isporuka „Sputnjik V“ vakcina nemjerljive vrijednosti i da predstavlja veliku nadu za sve građane Crne Gore.

Kako je saopšteno iz Vlade, premijer je ruskog ambasadora podsjetio da je ovoj nabavci prethodila određena neizvjesnost složenih bilateralnih pregovora, koja je plod specifične međunarodne COVID-19 situacije, ali da je Rusija još jednom odreagovala u duhu viševjekovnih, prijateljskih odnosa.

Krivokapić je istakao da je proces vakcinacije veoma bitan za Crnu Goru kao turističku destinaciju, te da „Sputnjik V“ ipak stiže blagovremeno, kako bi ljetnju sezonu turistički privrednici dočekali spremniji nego prethodne godine.

"Ambasador Maslenikov je sa zadovoljstvom primio riječi zahvalnosti premijera Krivokapića i istakao da je za njega lično 25. februar takođe bio dugo iščekivani dan, koji se napokon dogodio", navodi se u saopštenju.

Maslenikov je, takođe, rekao da se Rusija od početka zalagala za zajedničku proizvodnju vakcina protiv korona virusa, jer se samo na taj način, kako je naveo, mogu zadovoljiti izrazito velike potrebe svjetskog tržišta.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније