Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Portal RTCG ]

27. 02. 2021. 13:28 >> 17:05
10

MANDIĆ U NK

"Napad na Trebješanina, napad na moju porodicu"

Lider Demokratskog fronta Andrija Mandić tražio je od policije i Vlade da se kroz nekoliko sati otkriju nalogodavci i izvršitelji nasilja nad aktivistom Lukom Trebješaninom, u suprotnom će sami morati da se zaštite. Mandić je za napad okrivio predsjednika Mila Đukanovića i kriminalne strukture povezane sa policijom. Komentarišući smjenu načelnika i komandira Centra bezbjednosti Nikšić, Mandić je tražio da se saopšti da li su Tihomir Goranović i Darko Mađarić unaprijeđeni iili degradirani. 

On je na konferenciji u Nikšiću rekao da su prebijanjem dječaka od 19 godina, sumnjive i problematične osobe koje su ga danima pratile, poslale poruku koaliciji „Za budućnost Nikšića“ i svim slobodnim ljudima u Crnoj Gori.

„Stigli smo dotle da možemo da kažemo da se od sinoć uvodi nasilje u politički život i izbornu kampanju u ovom gradu“, kazao je Mandić.

Ističe da ovaj slučaj doživljava lično.

„Ovo što se dešava u ovom gradu doživljavam i lično. Luka Trebješanin je sin mog brata od tetke. To doživljavam i kao napad na moju porodicu. To sigurno nije bilo nepoznato onima koji su prebili tog poštenog momka“, kazao je Mandić.

Očekuje da se u narednih nekoliko sati otkriju počinioci i oni  koji su naredili prebijanje mladića.

„Vjerujem da iza svega opet stoji šef režima Milo Đukanović koji želi da destabilizuje ovaj grad i kriminalne strukture u sprezi sa njim, policijom i kavačkim klanom“, naveo je on.

Dodao je da građani imaju obavezu više da se suprotstave tome. Uputio je apel Vladi i policiji.

„Da se do večeras tačno zna ko je nalogodavac, ko je izvršlac. Ako se to ne desi,  mi ćemo se organizovati, i mi ćemo se znati zaštititi. Nijesmo ni mi repa bez korijena. Ima i on porodicu i prijatelje koji će se žrtvovati za njega“, kazao je Mandić.

Kazao je da se Trebješanin trenutno nalazi u policiji i daje izjavu. Na svoju ruku je napustio bolnicu.

„Luka ni sa kim nema neprijatelja u Nikšiću. On je istaknti aktivista DF-a u Nikšiću i ovo je poruka nama“, kazao je on.

Zdravstveno stanje mu je je stabilno.

„Ima povrede po cijelom tijelu, polili su ga biber sprejom, pa su ga udarali šipkama i nogama“, objasnio je Mandić.

Da se zna gdje su raspoređeni Goranović i Mađarić

Komentarišući smjenu načelnika i komandira Centra bezbjednosti Nikšić, Mandić je tražio da se saopšti da li su Tihomir Goranović i Darko Mađarić unaprijeđeni iili degradirani. 

„U međuvremenu smo dobili informaciju da je direktor policije Brđanin donio odluku da načelnika i komandira CB NK rasporedi na druga mjesta u Upravi policije. Samim tim želimo da dobijemo infrmaciju da li su oni unaprijeđeni ili su smijenjeni, ili degradirani. To je vrlo važan odgovor. Mi mislimo da, ne samo ti ljudi, nego i drugi ljudi iz nikšićke policije treba da se suspenduju, razoružaju, da im se oduzme službeno oružje, legitimacije i da se krene u utvrđivanje njihove imovine“, kazao je on.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније