Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Dan ]

28. 02. 2021. 07:12 >> 23:29
8

MUP

Ispitaće ko je upisan u birački spisak do 4.marta

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) detaljno će pratiti broj upisanih u birački spisak za lokalne izbore u Nikšiću 14. marta, saopšteno je Danu. MUP će, kako su naglasili, odlučno reagovati na sve uočene eventualne nepravilnosti i do zaključenja biračkog spiska 4. marta biće obavljane rigorozne provjere.

 

“Na dan 25. februar nije uočen dramatično povećan broj novoupisanih birača. Ipak, sve će da bude detaljno ispitano”, saopštili su iz MUP-a.

Posebno karakteristično za ove izbore jeste to što nema uslova minimalnog vremenskog boravka u opštini kao uslova za pravo glasa, pa je moguće prosto prijaviti prebivalište i steći pravo glasa.

U nedavnom saopštenju, iz OO SNP Nikšić su tvrdili da je došlo do „seljenja” jednog broja birača iz Šavnika, što, kako su kazali, jasno ukazuje da DPS sprema nove zloupotrebe.

U Nikšiću je na lokalnim izborima održanim 12. marta 2017. godine pravo glasa imalo 58.486 birača, što je bilo za 245 manje u odnosu na parlamentarne izbore 2016. godine. Po podacima MUP-a, na dan 19. februar ove godine u birački spisak Opštine Nikšić upisana su 58.522 birača.

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović formirao je operativni tim koji će nadzirati izborni proces u Nikšiću. Osim toga, i Vlada je formirala tim koji će se primarno baviti obavještajnim radom.

Kako je juče kazao državni sekretar u MUP-u za kontrolu rada policije Rade Milošević, situacija u Nikšiću za sada je redovna.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније