Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

01. 03. 2021. 13:13   >>  13:13 5

MONTENEGRO INTERNEŠNAL

"Možete Vi bolje od ovoga, gospodine Brđanin"

Nevladina organizacija Montenegro Internešnal uputila je pismo v.d. direktoru Uprave policije Zoranu Brđaninu povodom smjene čelnih ljudi nikšićke policije. Pitali su ga zbog čega su smijenjeni ljudi, koji su, kako navode, časno obavljali svoj posao i da li tako izgleda depolitizacija policije u izvođenju njegove vlasti.

“Obraćam Vam se zbog nelogične, sramne, nepotrebne, neutemeljene. Obraćam Vam se sa pitanjem? Obraćam Vam se sa pitanjem na osnovu čega je donesena Vaša sramna odluka da gospodina Mađarića i gospodina Goranovića smijenite u trenutku predizbornih zbivanja gdje je cijeli tim Nikšićke policije odolio i sačuvao mir u ne malo teškim okolnostima, svakodnevno odolijevao brojnim izazovima i sukobima. Obraćam Vam se sa pitanjem, da li ćete po difoltu smjeniti u svim gradovima sve načelnike i komandire ili ćete i za to sačekati twiter nalog/naređenje po kojem ćete postupiti”, pitali su u otvorenom pismu v.d. direktoru policije.

Pitali su na osnovu čega su gospoda Mađarić i Goranović bili akteri dnevnopolitickih dešavanja i na osnovu čega su usložnjavali političku situaciju.

“Da li je rasložnjavanje situacije bilo preksinoćno sramno okupljanje pred zgradom policije u Nikšiću grupe mladića koji su skandiranjem, neprimjernim rječima, psovkama, bakljama, vijorenjem tuđe zastave proslavljali Vašu odluku o razrješenju gospodina Mađarića? Da li Vam je ovo prvi najveći uspijeh pri novoj vladi ili planirate da imate još ovakvih podviga? “, navodi se u saopštenju.

Poručili su Brđaninu da se prisjeti kako je on dobio podršku nakon što je smijenjen.

“Sjetite se kritikovanja tadašnje Vlade od strane svih Crnogoraca, sjetite se poništenja presude, sjetite se da ste Vi pogrješili, a mi smo stali iza vas jer smo smatrali da to što ste uradili je ljudski i časno bilo! Možete Vi i bolje od ovoga gospodine Brđanin, samo se sjetite”, zaključili su u pismu iz Montenegro internešnala.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније