Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

01. 03. 2021. 16:56 >> 16:56
2

DAMJANOVIĆ

"Crna Gora gubi kurs razvoja, to se mora mijenjati"

Crna Gora gubi kurs razvoja koji je imala i idemo stranputicom. Ovo nijesu samo izbori za Nikšić, oni imaju važnu misiju, poručila je nosilac liste Evropski tim za Nikšić Sanja Damjanović, koja je danas odgovarala na pitanja pratilaca na društvenoj mreži Fejsbuk.

Damjanović je saopštila da očekuje pobjedu na izborima koja znači razvoj njenog rodnog grada.

"Program Evropskog tima za Nikšić ima niz jasnih i konkretnih mjera i projekata. Ubijeđena sam da ćemo to ostvariti. Velike planove imamo za mlade. Jedan od ciljeva je da od IT sektora napravimo novu privrednu granu, pomenuću Dom revolucije koji ćemo transformisati u Digitalni centar evolucije. Taj ambijent će biti mjesto gdje će mladi ljudi biti lideri. Vidim transformaciju, vidim šansu i znam da je ovo realan plan", najavila je Damjanović.

Ona je na društvenoj mreži odgovarajući na pitanja, govorila o svom odrastanju u rodnom Nikšiću, uticaju koji je ovaj grad imao na formiranje njene ličnosti, o školskim i studentskim danima, profesionalnoj karijeri, kao i radnom angažovanju u najvećem svjetskom centru za izvrsnost CERN-u, gdje je bila jedina zaposlena sa prostora bivše Jugoslavije. Pratioci, sa FB, su se interesovali i za njenu odluku da uđe u politiku, a zanimalo ih je i kako Sanja vidi Nikšić u naredne četiri godine.

Kako se navodi u saopštenju Evropskog tima za Nikšić, nošena ambicijom i željom da se profesionalno usavršava u svijetu, da uči i napreduje, mlada Nikšićanka upisuje doktorske studije u Hajdelbergu (Njemačka) koje završava, u rekordnom roku, sa svega 30 godina. Tada se, odlaskom na postdiplomske studije, suočila sa onim što donosi rad u inostranstvu, a to je zdrava konkurencija. Pošto je njena doktorska teza bila povezana sa jednim eksperimentom koji se vršio u Evropskoj organizaciji za nuklearna istraživanja (CERN) mladoj, uspješnoj Nikšićanki su vrata tog najuglednijeg međunarodnog centra za izvrsnost bila širom otvorena.

"Sam ulazak i prilika da radim u CERN-u za mene je bio raj i najveće bogatstvo. Sinonim za rad u CERN-u su sreća i otvorenost. Tamo su zaposlene osobe iz 120 nacija, na svakom metru čujete neki drugi jezik. Upravo ti epiteti CERN-a jesu ono što je naša Crna Gora imala, i želimo da nastavimo tim putem da bude multietnička, multivjerska, multijezička", rekla je Damjanović.

Kao ministarka nauke, nakon četiri godine odgovornog i posvećenog rada, brojnih uspjeha i postignuća, kruna njenog rada su i najveće ocjene koje je tom resoru dala Evropska komisija.

Kao jedna od najuspješnijih Nikšićanki, koja se dokazala na inostranom terenu, bila najbolji student, cijenjen i ugledni naučnik, uspješna ministarka, Sanja Damjanović pred izbore u ovom gradu poručila je da je jedini put - evropski put i da je Nikšić prije svega evropski grad!

"Svi zajedno radimo da Crna Gora što prije bude članica Evropske unije", zaključila je Damjanović.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније