Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Dan ]

02. 03. 2021. 06:21 >> 18:41
26

MVP SAOPŠTILO

Počela procedura imenovanja ambasadora

Ministarstvo vanjskih poslova (MVP) započelo je proceduru imenovanja ambasadora u državama u kojima su opozvani šefovi diplomatsko-konzularnih predstavništava, saopšeno je Danu iz resora vanjskih poslova na čijem je čelu ministar Đorđe Radulović.

Iz MVP-a, međutim, ističu da o imenima budućih diplomata za sada ne mogu da govore.

"Shodno diplomatskoj praksi, imena kandidata za ambasadore se ne saopštavaju javnosti dok ne dobiju agreman, odnosno saglasnost države prijema za obavljanje funkcije. Za imenovanje šefova diplomatsko-konzularnih predstavništava nijesu predviđeni posebni rokovi", kazali su iz MVP-a.

Ministarstvo vanjskih poslova, kako su istakli, predano radi na tome da pomenuta mjesta budu popunjena u što skorijem periodu.

Podsjećamo, na predaju dužnosti su pozvani ambasadori u Srbiji - Tarzan Milošević, u BiH - Obrad Stanišić, Darko Pajović u Kini, Miodrag Vlahović u Vatikanu, Sanja Vlahović u Italiji, Vera Kuliš u Njemačkoj i ambasadorka u Ujedinjenim Arapskim Emiratima Dušanka Jeknić.

Пратите нас на

Коментари26

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније