Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

02. 03. 2021. 09:42 >> 09:50
6

UČESNICI AUTO KOLONE

"Bilbord manipulacija da bi se opravdalo nasilje"

Oko 12 učesnika kolone potpisalo se i stavilo na raspolaganje policiji kako bi se utvrdila istina u vezi sa jučerašnjim događajem u nikšićkoj Župi, saopšteno je iz Liberalne partije. Učesnicima auto kolone, kako tvrde, nigdje u gradu nijesu smetali bilbordi političkog pokreta Ne damo Nikšić, pa ni u Župi i svaka druga tvrdnja je manipulacija kako bi se opravdalo nasilje onih koji ne govore istinu

“Tragično je i žalosno što se intenzivira nasilje u Nikšiću i što svjedočimo incidentima u kojima Nikšićani stupaju u međusobne konflikte. To je posljedica dosadašnjeg zanemarivanja nacionalizma, velikosrpstva, političke zloupotrebe Srpske pravoslavne crkve i direktnog miješanja političkih i ekonomskih centara moći iz susjedne Srbije”, navodi se u saopštenju.

Jasno je, kažu iz Liberalne, da ne postoji iskrena namjera za pomirenje već naprotiv da se podstaknu podjele i produbi jaz i animozitet između građana istog grada po vjerskoj, političkoj i nacionalnoj osnovi.

“Auto kolona sa zastava Crne Gore je bila kamenovana bez ijednog razloga. Žao nam je što je određene naše sugrađane isprovocirala nikšićka mladost koja je pjevala crnogorske pjesme i nosila crnogoska obilježja koja jednako pripadaju svima bez ozbira na naše razlike”, navodi se u saopštenju.

Ističu da im bilbordi nijesu bili smetnja.

“Bilbordi političkog pokreta Ne damo Nikšić, iza kojeg snažno stoji Srpska pravoslavna crkva a rođački i episkop Joanikije, postoje na više lokacija u gradu. Auto kolona je po više puta prošla pored svakog od njih. Ne stoje tvrdnje da su učesnicima auto kolone bilbordi smetali na bilo kojoj lokaciji u gradu. Da je tako zašto bi bilbordi bili prihvatljivi u bilo kojem drugom dijelu grada, a ne i u Župi. To je manipulacija kako bi se opravdalo nasilje onih koji ne govore istinu kada javno kažu da je mir njihova nacija. U praksi su agresivnog i neprimjerenog ponašanja koje vodi oštećenju privatne imovine, podizanju tenzija i ozbiljnim povredama”, kazali su iz LP.

Zato su se učesnici kolone stavili na raspolaganje policiji.

“Mi dolje potpisani učesnici auto kolone i svjedoci incidenta u Župi stavljamo se na raspolaganje nadležnim državnim organima kako bi se utvrdile sve činjenice, spustile tenzije i zaustavila politička propaganda i manipulacija”, zaključili su u saopštenju.

IME I PREZIME, ADRESA

Jelena Markovic Krsta Kostica 1/6

Marjan Međedović, Vidrovan

Anka Boljević,Trg Božane Vučinić.

Ljubisav Zižić, Bulevar 13 Jul

Pavle Žižić, Bulevar 13 Jul

Nikola Žižić, Bulevar 13 Jul

Slobodan Žuguć, Bulevar 13 Jul

Ilija Bojović, Školska ulica Kličevo

Jole Bojović, Školska ulica Kličevo

Novak Zeković, Kličevo

Dragana Marković, Kočanska

Igor Gojković, VI Crnogorske brigade  

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније