Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

02. 03. 2021. 12:55 >> 13:30
4

MILAČIĆ PORUČIO

Smjene u policiji korak ka smirivanju tenzija

Jučerašnja smjena pomoćnika direktora Uprave policije Zorana Lazovića i ostalih važan je korak ka smirivanju tenzija i smanjivanju podjela u društvu, kao i ozdravljenju i profesionalizaciji Uprave policije, saopštio je Marko Milačić na sjednici Predsjedništva Prave Crne Gore.

“Oduzeti funkcionalnu moć iz ruku ljudi koji su prepoznati kao kočnica u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije nije jednostavna stvar koja se mogla realizovati preko noći, imajući u vidu procedure, a ovaj proces očekujemo na svim nivoima u sektoru policije”, navodi se u saopštenju.

Prava Crna Gora podržala je izbor gospodina Zorana Brđanina za novog direktora Uprave policije, a jučerašnje promjene, kao i hitna promjena rukovodstva nikšićke policije, kako su naveli, ohrabruju.

“Predsjedništvo Prave Crne Gore konstatuje da je za punu pravdu osim pomenutih smjena, naročito smjene Zorana Lazovića, neophodno, u okviru uskoro oslobođenog tužilaštva, obezbijediti zakonitu istragu i podrobno ispitati sve indicije o povezanosti sa organizovanim kriminalom”, navodi se u saopštenju.

Predsjedništvo Prave Crne Gore najoštrije osuđuje k napad na porodicu i imanje nikšićkog domaćina Milinka Mušikića, ali i sve druge napade koji se ovih dana dešavaju u Nikšiću.

“Ogromne tenzije u gradu pod Trebjesom bez ikakve dileme posljedica su pogubne politike trodecenijskih podjela u režiji bivše vlasti, pa odgovornost za uzavrelu atmosferu u Nikšiću leži isključivo na onima koji su tri decenije stvarali preduslove za to, a danas ne žele da se pomire sa činjenicom da je njihovo političko vrijeme prošlo”, zaključio je Milačić.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније