Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

03. 03. 2021. 08:10 >> 08:10
4

DAVIDOVIĆ

Spomenici Amfilohiju u završnoj fazi

Spomenici preminulom mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju su u završnoj fazi rada kod skulptora Bojana Mikulića u Banjaluci, kazao je snovač i lider Nardnog pokreta, Miodrag Daka Davidović.

Davidović je posjetio manastir Sv. Luke u Župi gdje je razgovarao sa igumanijom Efimijom Nikčević i ocem Željkom Rojevićem.

"Predložio je da se u narednom period napravi farma za sestrinstvo u okviru manastira i dao riječ da će kada Narodni pokret pobijedi obezbijediti sredstva za taj projekat", navodi se u saopštenju.

Davidović se osvrnuo na izgradnju dva spomenika blaženopočivšem mitropolitu Amfilohiju čiju je izradu inicirao i finansirao.

"Spomenici su u završnoj fazi rada kod skulptora Bojana Mikulića u Banjaluci", kazao je Davidović i ponovo izrazio želju da jedan od njih bude postavljen na Cetinju, gdje je mitropolit stolovao 30 godina, a drugi u njegovom rodnom kraju.

Takođe je naveo da će dolaskom Narodnog pokreta na vlast glavni gradski trg u Nikšiću ponijeti ime Svetog Vasilija Ostroškog.

"Ovo godine se simbolično navršava 350 godina od njegovog upokojenja. Mati Efimija i Davidović su prisutnima iznijeli podatak da je Sveti Vasilije upravo boravio u manastiru Svetog Luke prije odlaska na Ostrog. Blagoslov i blagodet koje je ostavio pomogli su narodu Nikšića kroz istoriju kao i ogroman trud, ljubav i žrtva mitropolita Amfilohija", kazao je Davidović.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније