Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

03. 03. 2021. 11:55   >>  11:56 1

JOVOVIĆ

Poboljšati standard i status prosvjetara

Građani Crne Gore u ovom periodu krize svjedočili su velikom požrtvovanju prosvjetnih radnika koji u otežanim uslovima pružaju maksimalne napore na obrazovanju djece. Ogromna zahvalnost, kako ističe predstavnica SDP Nikšić Branka Jovović, neće značiti puno ukoliko kao društvo, u narednom periodu ne učinimo sve da značajno poboljšamo status i standard prosvjetara.

SDP je, kako navodi Jovović, više puta predlagala izmjene Zakona o zaradama državnih službenika i namještenika kako bi se povećale zarade prosvjetnim radnicima, što je tadašnja vladajuća većina odbijala.

"Fond bruto zarada u posljednje tri godine uvećan je za 50 miliona eura, a prosvjetnim radnicima nijesu uvećane zarade. Umjesto uvećanja zarada prosvjeti rastao je broj zaposlenih u državnoj upravi, suprotno usvojenoj strategiji Vlade o racionalizaciji državne uprave, a plašimo se da će takva praksa biti nastavljena i sa novom Vladom koja je već najavila i donekle sprovela partijsko zapošljavanje", navodi Jovović.
 
Nedopustivo je, kako je dodala, da ljudi koji obrazuju i vaspitavaju djecu i oni koji liječe, a koji u svakom društvu uživaju poseban ugled, u Crnoj Gori imaju primanja često ispod državnog prosjeka.

"SDP će u državnom Parlamentu nastaviti da se bori za bolji materijalni status prosvjetnih radnika dok ćemo sa lokalnog nivoa sagledati takođe mogućnosti da u okviru postojećih nadležnosti dodatno doprinesemo tom više nego opravdanom cilju", poručlila je Jovović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније