Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

03. 03. 2021. 16:37   >>  16:37 1

ABAZOVIĆ-TIMONIJE

Borba protiv korupcije prioritet Vlade

Članstvo u Evropskoj uniji prioritetno je spoljnopolitičko opredjeljenje Vlade Crne Gore, poručio je potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović, koji je danas promio u posjetu novoimenovanog ambasadora Francuske Republike u Crnoj Gori, Kristijana Timonijea. Abazović je istakao i da je borba protiv korupcije i organizovanog kriminala jedan od prioriteta u radu Vlade i da se Vlada Crne Gore snažno zalaže za veću distribuciju pravde.

Kako je saopšteno iz Vlade, potpredsjednik Abazović je ambasadora Timonijea upoznao sa aktivnostima Vlade u prethodna tri mjeseca i prioritetima u budućem radu.

Abazović je naveo da se raduje saradnji sa Francuskom, posebno u okviru zajedničkog članstva u NATO savezu.

Ambasador Francuske Republike Kristijan Timonije se zahvalio na srdačnoj dobrodošlici.

"Ambasador Timonije je naveo da Crnu Goru i Francusku krase odnosi koji imaju dugu tradiciju i da u tom smislu dvije zemlje nastavljaju da imaju odličnu saradnju, sa nesumnjivom podrškom Francuske u procesu pridruživanja Crne Gore Evropskoj uniji", navode iz Vlade.

Abazović i Timonije razgovarali su i o ekonomskoj saradnji Crne Gore i Francuske, kao i saradnji u oblasti turizma i kulture.

Sagovornici su se saglasili da je pandemija virusa COVID-19 ostavila velike posljedice po svjetsku ekonomiju i da će biti potrebno uložiti naročite napore u procesu oporavka, zaključuju iz Vlade.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније