Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

04. 03. 2021. 16:18 >> 16:18
1

PRIJEM KOD ĐUKANOVIĆA

Suveru crnogorski pasoš i medalja za zasluge

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je Akana Suvera, dugogodišnjeg počasnog konzula Crne Gore u Istanbulu i aktuelnog počasnog konzula u oblasti Balikesir, kojem je uručio Medalju za zasluge države Crne Gore i crnogorski pasoš . Đukanović je naglasio da je Suver dao značajan doprinos međudržavnim odnosima Crne Gore i Turske, posebno u vrijeme njegovog mandata počasnog konzula u Istanbulu kao i kroz angažovanje u fondaciji Marmara koja je, kako je naglasio, imala važne inicijative za Crnu Goru i region.

Predsjednik je iskazao zadovoljstvo što će i nakon otvaranja Generalnog konzulata Crne Gore u Turskoj, čime je prestao angažman počasnog konzula za oblast Istanbula, Suver biti u prilici da sa nove pozicije nastavi da snažno doprinos razvoju odnosa dvije države.

"Uz najdublje uvjerenje  da priznanje odlazi u  prave ruke, predsjednik je čestitao Suveru i na dobijanju crnogorskog pasoša, što je više nego zasluženi čin uvažavanja države Crne Gore, koji potvrđuje  visoki kvalitet odnosa i učvršćeno prijateljstvo dvije zemlje", navodi se u saopštenju Predsjedništva.

Počasni konzul je uz zahvalnost za visoko državno priznanje iskazao zadovoljstvo što je predsjednik Đukanović sada i njegov predsjednik, podsjećajući da je u proteklih 12 godina svim srcem radio za Crnu Goru.

"On je predsjedniku Đukanoviću uručio pozivno pismo za učešće na 24. Euroazijskom ekonomskom samitu na ljeto  u Istanbulu, što je primljeno sa zahvalnošću i s očekivanjem da će situacija uslovljena pandemijom omogućiti njegovu realizaciju", zaključuje se.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније