Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ RTCG Portal ]

04. 03. 2021. 20:40 >> 22:06
15

DEBATA NA TVCG

Svi obećali preporod Nikšića

Prva od dvije debate povodom lokalnih izbora u Nikšiću, koje organizuje Televizija Crne Gore, održana je večeras.

Boris Muratović, ispred koalicije "Evropski tim za Nikšić" poručio je da će ta koalicija, ukoliko pobijedi na izborima, omogućiti jednake šanse za sve u Nikšiću.

"Obezbijedićemo u narednom periodu 2000 radnih mjesta što je i srž našeg programa, a svjesni smo svih dnevnih problema koje imaju naši sugrađani", ocijenio je Muratović.

Miodrag Daka Davidović, ispred Narodnog pokreta, poručio je da je program tog pokreta da zaposli Nikšić koji, kako dodaje, mora da radi.

"Ne želimo da idemo sa ispuženom rukom prema Podgorici. Mi moramo da zaposlimo Željezaru, Boksite, EPCG, građevinske firme", poručio je Davidović.

Predstavnica Socijaldemokratske partije Elma Adrović ocijenila je da mladi iz Nikšića, koji su najveći potencija grada odlaze, i da se to mora zaustaviti.

"To je moguće uraditi osnivanjem Garantnog fonda, koji će biti namijenjen za mala i srednja preduzeća, majke sa troje i više djece, takođe i za mlade", poručila je Adrović.

Predstavnik koalicije "Za budućnost Nikšića" Zoran Tomić ocijenio je da su tom gradu potrebne temeljne promjene, a ne samo kozmetičke i kratkoročne mjere.
Najavio je da će ta koalicija, ukoliko preuzme vlast u Nikšiću, povećati agrobudžet.

"Smatramo da Nikšić ima strašne poljoprivredne kvalitete, on mora stvarati proizvode koji će podmiriti domaće tržište, da ne budemo više zavisni od uvoza", rekao je Tomić. 

Predstavnica koalicije "Crno na bijelo" Bojana Obradović ocijenila je da ta koalicija ima konkretna rješenja za sve probleme u Nikšiću.

"Naša vizija je evropski, građanski i ekološki Nikšić, koji je industrijski, univerzitetski i kulturni centar koji će dati šansu svim ljudima dobre volje", kazala je ona.

Predstavnica koalicije "Mir je naša nacija" Gordana Radović ocijenila je kako su ljudi najveći kapital Nikšića, a budućnost vide u informacionim tehnologijama.

"Naša ideja je da pripremimo jednu školu programiranja, gdje će svi imati mogućnost da se prekvalifikuju i imaju visokoplaćene poslove. Želimo da uvažimo mlade ljude, planiramo da deset najboljih studenata pošaljemo na najbolje svjetske univerzitete, da se nakon školovanja vrate u naš Nikšić i donesu nam znanje i pomognu daljem razvoju grada", poručila je Radović.

 

 

Пратите нас на

Коментари15

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније