Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

05. 03. 2021. 12:15 >> 12:16

SDP

Nikšić može biti regionalni zdrastveni centar

Nikšić kroz pravilno ulaganje može postati važan regionalni zdrastveni centar i SDP će snažno insistirati na realizaciji ove ideje, kazala je kandidatkinja za odbornicu “SDP – SRCEM ZA NIKŠIĆ” Lidija Ognjenović.

“SDP već nekoliko godina uporno predlaže Zakon o izmjenama i dopunama zakona o zaradama u javnom sektoru kojim tražimo da se zdravstvenim radnicima značajno povećaju koeficijenti a time naravno i zarade, u skladu sa značajem i težinom posla koji svakodnevno obavljaju”, podsjetila je ona.

Nedopustivo je, kaže, da plata ljekara specijaliste bude manja od plate zamjenika šefa kabineta predsjednika Vlade.

“Samo na ovaj način, kao društvo i uređena država možemo pokazati koliko cijenimo sav rad, znanje, stručnost i posvećenost naših zdravstvenih radnika”, navodi se u saopštenju.

Smatraju da u budžetu grada Nikšića, kao drugog po veličini i značaju u Crnoj Gori, mora postojati dovoljno novca za subvencije kamata na stambene kredite za ljekare i zaposlene u zdravstvu.

“Ali ne samo za njih, nego i za mlade stanovnike našeg grada koji žele da Nikšić bude mjesto njihovog životnog i profesionalnog opredjeljenja”, kazala je Ognjenović. .

Smatra da zdravstvene ustanove u tom gradu mogu biti okosnica za razvoj zdravstvene zaštite u puno široj geografskoj regiji od teritorije nikšićke opštine.

“Time bismo dobili prijeko potrebna sredstva i materijalne resurse za razvoj i na neki način izvršili substituciju mnogih usluga koje sada korisnici zdravstvenog osiguranja mogu dobiti isključivo u Podgorici”, navodi ona.

Nikšić kroz pravilno ulaganje može postati važan regionalni zdrastveni centar i SDP će snažno insistirati na realizaciji ove ideje.

“Borba protiv korona virusa najbolje je pokazala što za jednu državu znači njen zdravstveni sistem. Godinu dana traje borba naših ljekara i kompletnog medicinskog osoblja za zdravlje svih naših građana. SDP, kada, nadamo se, uskoro uspješno okončamo ovu borbu neće dozvoliti da se opet zaboravi na zdravstvo, već ćemo nastaviti da se borimo za bolji životni standard svih u zdravstvenom sistemu i za veće ulaganja u zdravstvo”, kazala je kandodatkinja za odbornicu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније