Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

06. 03. 2021. 10:57   >>  10:58

ZBOG PROPUSTA

DPS traži smjenu dr Mitrovića

Opštinski odbor DPS Nikšić zahtijeva od Ministarstva zdravlja da smijeni direktora nikšićke Opšte bolnice dr Marka Mitrovića zbog, kako navode, niza protivzakonitih aktivnosti koje su se dešavale pod krovom te ustanove, a povodom navodnog napada na Luku Trebješanina, aktivistu DF-a.

“Dr Mitrović, inače predsjednik OO DCG, treba da odgovori na pitanje, kako i zašto je njegov brat, dr Pero Mitrović koji je u tom trenutku bio zaražen koronom, ušao u prostorije bolnice da bi potpisao izveštaj o „teškim“ povredama Trebješanina. Na ovaj način je dr Pero Mitrović, ugrozio zdravlje kolega i pacijenata. Podsjećamo, da je sličnim povodom direktorka jednog od najpoznatijih porodilišta u regionu momentalno smijenjena”, poručuju iz DPS-a.

Zato traže da zbog kršenja epidemioloških mjera propisanih od nadležnih organa Crne Gore, sanitarna inspekcija hitno pokrene postupak protiv dr Pera Mitrovića.

“Zahtijevamo od nadležnih institucija da utvrde odgovornost dr Marka Mitrovića koji ne samo što je dozvolio da se njegov brat zaražen koronom šeta među ljekarima i pacijentima, već je suprotno važećim mjerama dopustio Marku Kovačeviću, nosiocu liste Za budućnost Nikšića da uđe u bolničke prostorije i pravi selfije po sobama. Ovo je sve jedna velika sramota, jer u trenutku kad je zdravstveni sistem na ivici pucanja, kada bukti epidemija a građani ne mogu da posjete svoje najmilije u bolnicama, nikšićka bolnica je poprište skandaloznih dešavanja i najbestijalnije zloupotrebe položaja”, zaključuje se u saopštenju OO DPS Nikšić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније