Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

06. 03. 2021. 20:07 >> 20:06
8

BALETIĆ

"Došlo do promjena na gore, kriva prethodna vlast"

Dešavanja u Crnoj Gori od 30. avgusta su epilog lošeg rada prethodne vlasti, današnje opozicije kazao je u intervju nikšickoj televiziji reditelj Branko Baletić. Ističe da je došlo do promjene na gore a ne na bolje. Komentarišući uticaj Srbije na Crnu Goru Baletić kaže da je riječ o projektu nekada velike Srbije danas "srpskog sveta".

"Odgovornost ne pada samo na pritisak srpske političke elite, jednim dijelom intelektualne, na Crnu Goru nego i našom percepcijom toga, odnosno dijelom naše javnosti koja je bez ikakvog kritičkog pristupa prihvatio jedan plan ili se prema njemu dosta blagonaklono odnosi a taj plan generalno je dio jedne, sada se to naziva 'srpski svet', nekada je bila ideja 'velike Srbije' koja je proskribovana i sada je to 'srpski svet' ali se zapravo iza krije isti projekat i da je Crna Gora na neki način kolateral u razrješenju najveće krize na ovom prostoru a to je pitanje Kosova", kazao je Baletić.

On dodaje da srpska politička elita pokazuje mišiće pred taj rasplet da, kako je kazao, može kad god hoće da izazove krizu i u Bosni i Hercegovini i u Crnoj Gori, i dodaje, nažalost može.

"Ja sam oklijevao da tako decidno to izgovorim odmah poslije izbora jer, kakva god to bila kombinacija, oni su stekli pravo da vode ovo društvo. Navodno su došli ljudi koji imaju kvalifikacije za to ali se ispostavlja da nemaju težinu, nemaju kapacitet", kazao je Baletić.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније