Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

07. 03. 2021. 11:51 >> 15:45
28

ABAZOVIĆ

"Tačka na Zakon o vjeroispovijesti"

Poslanički klub "Crno na bijelo" uputio je Ustavnom sudu inicijativu za ocjenu ustavnosti člana 12 Zakona o slobodi vjeroispovijesti, čime je stavljena tačka na tu priču, poručio je lider GP URA Dritan Abazović.

Prethodo je ministar pravde Vladimir Leposavić kazao da novi Zakon o slobodi vjeroispovijesti sadrži i djelove iz obrazloženja presuda Evropskog suda za ljudska prava, tako da je u potpunosti neoboriv.

Poslanički klub "Crno na bijelo" uputio je Ustavnom sudu inicijativu za ocjenu ustavnosti člana 12, koji se odnosi na zaštitu kulturnih dobara.

“Inicijativa ima za cilj da stavi pečat na cijelu priču da će kulturna dobra Crne Gore završiti negdje drugo, što bi oni rekli u Čačak. To je i teoretski nemoguće, ali je dobro da i Ustavni sud, ovakav kakav je, da potvrdu toga. Naši poslanici su dva puta glasali za Zakon i smatramo da je liberalan, dobar i pravedan pa samim tim i rješenje za naš pravni sistem”, navodi Abazović.

Potpredsjednik Vlade i lider URE ističe da je na Zakon o slobodi vjeroispovijesti stavljena tačka.

“Doveli smo sve vjerske zajednice u ravnopravan položaj i tu je stavljena tačka. DPS kao politički davljenik, potpomognut i nekim drugim subjektima kojima smeta jaka URA kao istinska građanska opcija, pokušava jeftinim spinovima da napravi problem gdje ga nema. Vrijeme je da se okrenemo budućnosti i brobi protiv korupcije. Svi koji žele istinski građansku, evropsku i ekološku državu Crnu Goru. Idemo dalje, do pobjede u Nikšiću, a onda i u svim ostalim opštinama. Snažno i odlučno kao i na parlamentarnim izborima u avgustu prošle godine..”, zaključuje Abazović.

 

Пратите нас на

Коментари28

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније