Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

07. 03. 2021. 12:22 >> 12:23
2

DPS

Inspekcija da reaguje na skandal u OB Nikšić

Opštinski Odbor DPS Nikšić pozvao je sanitarnu inspekciju da reaguje na, kako kažu, skandal iz nikšičke bolnice i slučaj krešenje mjera od strane ljekara Pera Mitrovića.

“Povodom skandaloznih događaja koji su se desili JZU Opštoj bolnici Nikšić, kojima je ugroženo zdravlje građana i medicinskog osoblja, kada je dr Pero Mitrović napustio samoizolaciju prije roka a Marko Kovačevič, nosilac liste „Za budućnost Nikšića“ slikao selfije po bolnici, tražimo da nadležna zdravstveno-sanitarna inspekcija dostavi pisanu odluku kojom se dr Mitroviću, skraćuje rok samoizolacije i dozvoljava rad nešto više od nedjelju dana nakon konstatovanja infekcije korovavirusom, kao i ime odgovornih koji su dozvolili da Kovačević svoj PR pravi po bolničkim sobama”, stoji u saopštenju nikšićkog DPS-a.

Tvrde da je dr Mitrović napustio obaveznu samoizolaciju, prije isteka roka, i pored toga što mu je desetak dana prije toga konstatovano prisustvo koronavirusa, da je došao u nikšićku bolnicu i na taj, kako kažu u DPS-u, način doveo u epidemiološki rizik svoje kolege i pacijente.

“Tom prilikom je napisao izvještaj o povredama Luke Trebješanina, aktiviste DF i rođaka Andrije Mandića, koji je navodno napadnut na ulici u Nikšiću. Marko Kovačevića, nosilac liste „Za budućnost Nikšića“, u želji da profitira od ovog događaja, ušao je u bolesničku sobu Luke Trebješenina, i slikao selfije sa njim, da bi ih posle koristio radi svoje političke promocije. Ko je dozvolio privatnom licu, da krši sve epidemiološke mjere, da ulazi u bolnicu koja radi u kovid režimu, da bi slao selfije na društvenim mrežama, pitanje je za sanitarno – zdravstvenu inspekciju”, stoji u saopštenju nikšićkog Odbora DPS-a.

Ova dva događaja su, kako kažu u DPS-u, sramota za uglednu zdravstvenu instituciju kakva je bila Opšta bolnica Nikšić.

“Žalosno je, da dok se pacijenti u ovoj ustanovi bore za vazduh, a zdravstveni sistem Crne Gore na ivici je pucanja, neki neodgovorni ljudi, na čelu sa Markom Mitrovićem direktorom ove bolnice, poigravaju se sa životima pacijenata, i učestvuju u političkim igrama na štetu javnog zdravlja građana”, poručuju iz opštinskog Odbora DPS Nikšić.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније