Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

07. 03. 2021. 13:12 >> 13:14
2

DEMOKRATE

"Bogdanović praćen, Veljović ignorisao dokaze"

Kad starješina državne institucije neće da obavlja svoj posao ili radi za druge interese, onda ne pomažu ni materijalni dokazi o očiglednim nezakonitostima koje mu dostave građani, a koje je inače bio dužan da pribavi i po službenoj dužnosti, poručuju iz Demokratske Crne Gore.

Kažu da Veselinu Veljoviću ništa nijesu značile fotografije automobila sa zatamnjenim svim staklima koji je danima u junu 2020. godine bio parkiran ispred zgrade u kojoj stanuje poslanik Boris Bogdanović.

“Da, upravo u periodu za koji je utvrđeno od strane novog rukovodstva ANB-a da je bio predmet prisluškivanja od strane tajnih agenata. Poslanik Bogdanović je sve uredno prijavio Upravi policije, jer je znao da ga prate, vidio da ga prate i tako pribavio brojne dokaze o praćenju, a između ostalog i fotografije automobila iz kojeg je vršen danonoćni nadzor na stan u kojem živi”, navode Demokrate.

Sa ove vremenske distance, kako dodaju, lako je zaključiti da su se nalogodavci i agenti toliko bili osilili da se nisu ni skrivali i da su upravo željeli da stave do znanja kako prate poslanika Bogdanovića. 

”Javnosti opet stavljamo na uvid fotografije jednog od brojnih automobila iz kojeg je kontinuirano praćen i posmatran. Taj automobil iako nepropisno parkiran nije uklonjen ni o strane nadležnih službi koje vode računa o komunalnom redu, što govori upravo o organizovanosti i nedodirljivosti špijuna poraženog režima. Takođe, parking neposredno pored lokacije na kojoj je pozicioniran automobil bio je prazan. Važno je napomenuti da je taj automobil bio parkiran svakog dana više od 15 časova”, stoji u saopštenju Demokrata.

Kažu i da, kada su javnost obavijestili o tom automobilu i izrazili sumnju da se iz njega prate funkcioneri Demokrata, jedan vlasnik renta car agencije iz Podgorice, pozvao je predsjednika OO Demokrata Glavnog grada kako bi mu saopštio da je taj automobil iznajmljen od njihovog stalnog klijenta. 

”Postavlja se pitanje, ko iznajmljuje automobil  na rentu, koji potom parkira na istoj lokaciji po više od 15 časova dnevno? U prilog tada izraženoj sumnji o praćenju, ide i fotografija koju je pored navedenog automobila objavila Antonela Balić, zaposlena u direktoratu DPS-a, uz opis "čuvajte se limuzine", ističu Demokrate. 

Kako ističu sve te činjenice i dokazi nijesu bili dovoljni Upravi policije na čelu sa Veljovićem da preduzme mjere, sprovede istražne radnje i procesuira odgovorne. Kažu da je tadašnji direktor Uprave odgovorio zvaničnim dopisom poslaniku Bogdanoviću da je sve u redu i da nema elementa za krivično gonjenje.

”Da nije bilo profesionalnog postupanja gospodina Vukšića, vjerovatno gospodin Bogdanović i ostali funkcioneri Demokrata nikada ne bi saznali istinu - da su bili praćeni i prisluškivani. Na kraju konstatujemo, da onaj ko neće da postupa po zakonu, uzalud su svi dokazi ovog svijeta, jer takav uvijek traži razlog za odbranu svog interesa, a onaj ko hoće da radi profesionalno, uvijek nađe način da sprovede zakon. Na ovom primjeriu se besprekorno jasno uočava razlika u radu poražene i nove vlasti”, zaključuje se u saopštenju Demokrata.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније