Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

07. 03. 2021. 16:52 >> 16:53
6

DAMJANOVIĆ

"Za Dritana je završeno otimanje svetinja od CG"

Predsjednik Crnogorske kulturne mreže (CKM) Aleksandar Damjanović kazao je da je danas potpredsjednik Vlade i predsjednik GP URA Dritan Abazović izjavivši da je stavljena tačka na Zakon o slobodi vjeroispovijesti u stvari kazao da je stavljena tačka na otimanje svetinja od države.

"On je takođe kazao da mi koji se zalažemo za crnogorske svetinje budu vlasništvo države nema šta da tražimo u evropskom vozu Crne Gore. Potpredśednik Dritan Abazović je ovom izjavom potvrdio da su mu interesi Srpske pravoslavne crkve iznad interesa države u kojoj obavlja izuzetno važnu funkciju", kazao ja Damjanović.

On dodaje da je poruka Abazovića jasan signal Crnogorcima šta ih čeka u narednom periodu u koliko Vlada čiji je član bude vršila vlast.

"Pitam se kako Dritan nakon ove izjave očekuje da ga glasaju građani Nikšića koji se ośećaju kao Crnogorci jer je Saborni Hram zahvaljujući glasovima poslanika URE pripao u vlasništvo beogradskoj patrijaršiji. Ovom izjavom Dritan je pokazao da je njemu fotelja važnija od građanske Crne Gore za koju se zdušno zalagao kroz predizbornu kampanju", zaključio je Damjanović.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније