Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ TVCG ]

07. 03. 2021. 20:28 >> 20:31
1

PEN CENTAR

Vlast nastavlja progon političkih neistomišljenika

Crnogorska vlast nastavlja s političkim progonom neistomišljenika i pritiskom na ustanove i pojedince koji su prepoznati kao kritičari postupaka Vlade koji Crnu Goru guraju u naručje klerofašizma i opšte društvene nestabilnosti, poručuju iz PEN centra.

Ponovo se na udaru vlasti našao prof. dr Adnan Čirgić i ustanova na čijem je čelu – Fakultet za crnogorski jezik i književnost. Prije nešto više od mjesec dana prof. dr Adnan Čirgić je zbog javno izgovorene riječi pozvan na policijsko saslušenje po prijavi funkcionerke aktuelnog režima, a ovoga puta poseglo se za pokušajem javne diskreditacije preko Dragana Koprivice, „spoljnjeg eksperta za kulturu“ pri Ministarstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta, koji je u emisiji „Argumenti“ na javnome servisu, kako navode iz PEN centra, iznio nepotpune i netačne informacije vezane za način na koji je Čirgić stekao zvanje "istaknuti kulturni stvaralac".

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније