Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

08. 03. 2021. 13:09   >>  13:11

NIKOLIĆ

"Nikšić da bude evropska prijestonica kulture"

Nikšić ima kapacitete, ljudske i institucionalne, za projekat evropske prijestonice kulture saopštio je kandidat za odbornika sa liste Crno na bijelo u Nikšiću Predrag Peđa Nikolić.

Kako je istakao, u tom cilju okupiće široki tim, sastavljen od lokalnih i državnih institucija sistema, poslenika kulture, civilnog sektora, privrednika i pojedinaca.

,,Na taj način ćemo svi zajedno raditi na tom projektu sa nadom da će se i Nikšić naći na mapi gradova koji su takvo laskavo priznanje već ponijeli. Kandidaturu za evropsku prijestonicu kulture prepoznajemo kao priliku za Nikšić da proizvede značajne kulturne, ekonomske i socijalne koristi, ali i priliku za mijenjanje imidža grada i poboljšanje njegove vidljivosti i prepoznatljivosti. Takođe, to je i velika šansa da pokažemo i dokažemo da smo sposobni da stvorimo kulturno okruženje i kulturne sadržaje koji će zadovoljiti visoke kriterijume Evropske komisije (EK)“, naveo je Nikolić.

Prema njegovim riječima, Nikšić ima nekoliko festivala koje će ta koalicija, u toku svog mandata, dodatno osnaživati i podsticati.

 ,,Osim toga, planiramo da pokrenemo i nove, u saradnji sa lokalnom kulturnom scenom i muzičkim izvođačima. Prije svega, smatramo da bi trebalo pokrenuti Festival piva u Nikšiću, a potom i međunarodni Blues Jazz festival i Festival elektronske muzike. Time ćemo Nikšić, kao grad festivala, graditi kao brend po kome će on biti prepoznat i van granica Crne Gore“, napomenuo je Nikolić.

Kako još ističe kandidat za odbornika sa liste Crno na bijelo – Može Nikšić, o pokretanju Blues Jazz festivala načelnu podršku su dobili i od nekih stranih organizacija i predstavništava u Crnoj Gori.

,,To će nam umnogome pomoći u pokretanju festivala takve vrste. Kulturu ćemo vratiti u grad piva i čelika i u grad od kog namjeravamo da napravimo evropsku prijestonicu kulture. Jer, Može Nikšić – Crno na bijelo“, zaključio je Nikolić.  

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније