Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

08. 03. 2021. 17:09 >> 17:17
1

LIBERALNA PARTIJA

FCJK pod nevjerovatnim revanšističim napadima

Liberalna partija podržava napore Fakulteta za crnogorski jezik na Cetinju i njegovih profesora i studenata da očuvaju akademsku i građansku čast i dignitet. Kako ističu u saopštenju, ova ustanova nalazi se pod nevjerovatnim pristicima u revanšističkom piru nove vlasti i ministarke koji osim što ne podnose sve što ima prefiks crnogorskog, sve manje podnose i bilo kakvu kritiku svog rada i ne mogu da podnesu slobodu govora ako nije po njihovom ukusu.

"Zato ovaj fakultet danas vodi civilizacijsku bitki za temeljena građanska prava i demokratske principe i zato je svako ko vjeruje u slobodno društvo danas na njihovoj strani. Profesori i studenti ovog fakulteta održali su nekoliko lekcija javnosti Crne Gore. Prvo svojim aktivnim javnim govorom, pisanjem i skretanjem pažnje na društvene i političke anomalije ovog sistema i režima, a potom i buntom i demonstracijama na ulicama Cetinja danas kada su pokazali kako se bori za pravo na slobodu izražavanja i slobodu znanja. Znanje i nauka ne trpe monopole i mračnjačku ideologiju koju nudi aktuelna vlast", navode u saopštenju LP.

Kako se dodaje, skandal sa obustavom finansiranja ove prestižne visokoškolske ustanove koja je dala mnogo istaknutih naučnih imena, ali i naučnih skupova i izdanja koja su bogatstvo crnogorske književnosti i nauke, još jedna je bruka crnogorske Vlade.

"Visoko obrazovanje i nauka ne mogu i ne smiju biti predmet njihovih politikanskih i nacionalističkih podmetanja i nestručnosti", poručili su u LPCG.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније