Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

08. 03. 2021. 21:15 >> 21:16
4

KOMENTAR MEDOJEVIĆA

"Vukšić očajnički pokušava da dobije podršku NATO"

Nikada nijesam čuo da šef obavještajne agencije jedne zemlje članice NATO ide u javnu diplomatsku posjetu NATO. Kontakt point za komunikaciju države Crne Gore sa NATO je Ministarstvo odbrane i Ministar odbrane predstavlja Crnu Goru na političkom i državnom nivou u NATO, saopštio je večeras lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević.

"Jasno je da Krivokapić nema podršku ključnih zemalja NATO za imenovanje osobe koja ima veoma problematične odnose sa bezbjednosno interesantnim licima i nekim strukturama stranih zemalja koje nijesu članice NATO i da Vukšić vjerovatno očajnički pokušava da obezbjedi tu podršku. Ali to se nikako ne radi na ovakav način koji dovodi u pitanje autoritet Vlade, premijera i Ministra Odbrane", piše u saopštenju Medojevića.

Ako je Krivokapić znao za ovu političku i diplomatsku posjetu NATO, dodaje Medojević, onda je ugrozio kredibilitet države i obavještajne zajednice jer VD šef ANB-a ni u kom slučaju ne može da obavlja političke i diplomatske poslove. Ističe da je njegova linija komunikacije sa NATO preko Ministra odbrane.

"Haos u sektoru bezbjednosti i odbrane prijeti nacionalnoj bezbjednosti i uvodi Crnu Goru u zonu ozbiljne nestabilnosti. Ovakav lik je, zbog svoga enormnog ega i ambicija, spreman da uništi sektor bezbjednosti i odbrane i da izazove ozbiljne potrese u zemlji. Vjerovatno da mu preporuka nije haos koji je napravio u ANB-u i odluka da nastavi protivustavne i protivzakonite mjere tajnog nadzora nad liderima DF-a", piše lider PzP-a.

Zaključuje da čini da "Krivokapića u toj Vladi niko ne shvata ozbiljno i da svako radi šta hoće".

Čelnik ANB-a Dejan Vukšić je, kako je saopšteno, u Briselu ostvario niz sastanaka sa visokim zvaničnicima NATO u sjedištu Alijanse, na čelu sa Dejvidom Katlerom, pomoćnikom Generalnog sekretara NATO.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније