Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

09. 03. 2021. 08:18 >> 08:18
3

DAVIDOVIĆ

Država da obezbijediti kredite poljoprivrednicima

Lider i osnivač Narodnog pokreta Miodrag Davidović posjetio je poljoprivredno gazdinstvo porodice Jovanović u župskom selu Liverovići, saopšteno je iz Narodnog pokreta.

U razgovoru sa mladim poljoprivrednikom Nemanjom Jovanovićem sagledao je probleme sa kojima se suočavaju kako njegovo tako i brojna druga domaćinstva čiji je osnovni izvor sredstava za život upravo poljoprivreda. Jovanovići imaju štalu sa 20 mjesta, ali samo dvije krave i potrebna im je pomoć u vidu adekvatnog kredita kojim bi uvećali stočni fond i mogli da se ozbiljnije bave svojom primarnom djelatnošću. Pored stočarstva, porodica se bavi i organskim živinarstvom i cilj im je da prošire proizvodnju.

"Kada Narodni pokret dođe na vlast sigurno je da ćemo ovakvim domaćinima dati podršku i pronaći način da se obezbijede sredstva. Sramota je da država daje pojedincima po tri ili pet miliona, a u slučaju ove porodice bi kredit od nekih dvadesetak hiljada riješio sva bitna pitanja. Ako je ovaj domaćin vremenom uložio svojih dvjesta hiljada onda je logično da mu banke mogu dati makar deseti dio tih sredstava jer imao bi višestruko veći kolateral nego što je potreban za taj iznos. Međutim, niko se ne okreće na njihove probleme", kazao je izlaganje Davidović.

"Mi ćemo sigurno obezbijediti sredstva da ovakva domaćinstva zažive, da ovi mladi ljudi ostanu u svojoj đedovini i da šire svoje porodice. Ovakva imanja su ponos ne samo grada već i države. Ovo je fantastično mjesto gdje sve može da uspije. Ali država jednsotavno mora da se okrene ovim domaćinima koji ne traže milostinju već samo kredite koje će uredno da vrate. Župa mora da vaskrsne", zaključio je osnivač Narodnog pokreta.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније