Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina ]

10. 03. 2021. 11:02 >> 11:21
27

DAVIDOVIĆ OPTUŽIO

Vučić jedan od nalogodavaca atentata

Lider Narodnog pokreta, Miodrag Davidović, optužio je predsjednika Srbije, Aleksandra Vučića da je jedan od nalogodavaca mnogih nedjela u toj državi, među kojima i atentata na njega i episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija dok su boravili u Beogradu.

"Atentat na nas je izvela grupa koju je, prema pisanju štampe iz Srbije, izvršila mnoga nedjela. To je uzrok mnogih nesreća, a glavni organizator svih pogibija je Vučić“, rekao je Davidović na konferenciji za novinare u Nikšiću.

On je podsjetio da je iste noći kada je izvršen atentat na njih kazao da ga izvršioci ne zanimaju, jer je sa njima spreman popiti kafu, već nalogodavci.

„Jedan od nalogodavaca, prema tvrđenju uhapšenih ljudi koji su njegovi pajtosi, su sve ovo priznali. Koliko je još bilo nalogodavaca vrlo brzo ćemo saopštiti“, rekao je Davidović.

Kako je istakao, to je razlog zbog čega je u predizbornoj kampanji po nalogu Vučića „napisao 850 pamfleta i angažovano 467 botova da „laje“ za Narodnim pokretom, a dovezeno je i tri šlepera najogavnijih postera preko ilegalnih prelaza u Crnu Goru i sada ih lijepe po Nikšiću“.

"Vučić je prvo unio zlu krv među kosovske Srbe i uveo ih u najveću pogibiju, pa potom prešao u Republiku Srpsku gdje je do krvi zavadio Stanivukovića, Šarovića i Ivanića sa predsjednikom Miloradom Dodikom. Ostalo mu je da zavadi i nas Srbe u Crnoj Gori i da u svojoj ludosti zacari na zločinu među svim Srbima“, kazao je Davidović.

On je rekao da im je oteo i regularnu dozvolu preko koje Neksan gradi svoj objekat i naveo da je Vučiću glavna tema na Glavnom odboru njegove Srpske napredne stranke kako uništiti Davidovićev Narodni pokret.

Govoreći o predizbornoj atmosferi u Nikšiću, Davidović je kazao da izbori nijesu i ne mogu biti regularni 14. marta, jer da je država „umjesto protektorata zaista država“, zabranila bi toliko miješanje i haos koji Vučić vodi protiv Narodnog pokreta koji je jedina slobodna oaza.

„Članovi Agencije za medije iz Demokrtaske partije socijalista (DPS) su glasali da se predizborna kampanja nastavi, a kukaju kako im državu uništi Srbija. Velika koalicija DPS i Demokratskog fronta zajedno ruši premijera Zdravka Krivokapića i to prvi put javno saopštavam“, ustvrdio je Davidović.

On je najavio da ukoliko se nastavi sa tim „bezobrazlukom“ da će Narodni pokret voditi kampanju na svoj način i neće poštovati izbornu šutnju, nego će protestovati na Trgu i u „subotu, i nedjelju, i svaki naredni dan.

Пратите нас на

Коментари27

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније