Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

11. 03. 2021. 10:11   >>  10:11 6

100 DANA VLADE

Vlada najviše uradila u borbi protiv korupcije i kriminala

U prvih 100 dana rada Vlada Crne Gore je najbolje rezultate ostvarila na polju borbe protiv korupcije i kriminala, ocijenio je poslanik koalicije “Crno na bijelo” Miloš Konatar.

On je kazao da vjeruje da nas poslije promjena na čelu Uprave policije očekuju još bolji rezultati, jer, kako kaže, Crna Gora mora biti država sa nultom stopom tolerancije na korupciju i kriminal.

"Nova Vlada Crne Gore je svoj mandat počela u nikad težim okolnostima. U situaciji nezapamćene zdravstvene i ekonomske krize u svijetu, uz praznu državnu kasu opljačkanu pod režimom DPS-a država Crna Gora je praktično bila na ivici bankrota. Pravovremenim zaduženjem na međunarodnom tržištu obveznica omogućena je stabilnost javnih finansija", rekao je Konatar.

Tom intervencijom, navodi on, Crna Gora nije bankrotirala "pa zato sva kuknjava koalicije DPS-SDP jer će nova Vlada redovno isplaćivati plate i penzije i servisirati javni dug koji je za vrijeme njihove vlasti došao na 3,8 milijarde eura ili 80% BDP-a".

On ukazuje i da najveći izazov Vlade svakako predstavlja borba sa pandemijom koronavirusa u Crnoj Gori i održivost zdravstvenog sistema.

“Odgovornost moraju pokazati svi u Crnoj Gori, od Vlade do građana jer ovu bitku možemo dobiti samo zajedno. Takođe, Vladu i sve nas očekuje borba za očuvanje svakog radnog mjesta u Crnoj Gori, pomoć privredi i preduzetnicima i na kraju borba za oporavak naše ekonomije. Vlada je tu pokazala dobru namjeru i pozitivnu aktivnost sa paketom subvencija privredi, a tek se očukuju mjere koje će omogućiti bolju turističku sezonu, ali i priliku za pokretanje ciklusa domaćih i stranih investicija”, naglašava Konatar.

“Ipak, ono oko čega se svi moramo složiti jeste da je u ovih prvih 100 dana rada Vlada pokazala najviše u borbi protiv korupcije i kriminala. Uopšte, najvidljivije promjene u tranziciji vlasti upravo su u sektoru bezbjednosti. Najbolji dokaz za to su bile neophodne smjene kompletnog vrha Uprave policije. Dakle, odlaskom pojedinih partijskih vojnika DPS-a iz vrha Policije konačno se stvaraju uslovi za beskompromisnu borbu protiv korupcije i kriminala. Ta borba je već počela, jer je nova Vlada u 100 dana uradila više nego prošla Vlada DPS-a u četvorogodišnjem mandate”, dodaje on.

Konatar ističe i da je za borbu protiv korupcije i kriminala osnovni preduslov politička volja.

“Godinama je EU u svojim izvještajima o napretku kritikovala Vlade DPSa zbog nedostatka rezultata u borbi protiv korupcije. Nova Vlada i Dritan Abazović kao koordinator borbe protiv korupcije i kriminala su već pokazali političku spremnost za bespoštednu borbu, ali i konkretne rezultate. Formiran je Nacionalni savjet za borbu protiv korupcije na visokom nivou, konačno je pokrenuto rješavanje afera "Abu Dabi fond", "Uprave za nekretnine", "Morsko dobro" pa do poslednje višemilionske prevare sa sistemima za nadzor granica u MUP-u. Dakle, Crna Gora je konačno krenula u borbu protiv korupcije i kriminala”, kategoričan je Konatar.

Na kraju dodaje i da “ako se po jutru dan poznaje, tek nas čekaju još bolji rezultati u borbi protiv korupcije i kriminala”.

 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније