Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

12. 03. 2021. 10:18   >>  13. 03. 2021. 06:53

AEM

Elektronski mediji da poštuju predizbornu tišinu

Agencija za elektronske medije (AEM) podsjeća sve elektronske medije koji emituju program u Crnoj Gori da poštuju Pravilnik o pravima i obavezama emitera tokom izborne kampanje za izbore za odbornike u Skupštini opštine Nikšić, odnosno predizbornu tišinu koja će početi noćas u ponoć.

"U skladu sa Pravilnikom, izborna tišina započinje 24 sata prije dana održavanja izbora i traje do zatvaranja biračkih mjesta. Kako su izbori za odbornike u Skupštini opštine Nikšić, zakazani za 14. mart, to predizborna tišina počinje u petak, 12.marta u ponoć. U periodu predizborne tišine nije dozvoljeno emitovanje:
medijskog predstavljanja podnosilaca izbornih lista i kandidata sa izbornih lista; političkog oglašavanja; objavljivanja procjena rezultata glasanja;
slogana ili simbola kandidata; rezultata ispitivanja javnog mnjenja, drugih istraživanja i analiza u vezi sa opredjeljenjem birača u pogledu procjene rezultata izbora", navodi se u saopštenju AEM-a.

Kako su ukazali, AEM svakodnevno obavlja monitoring rada elektronskih medija, i očekuju da svi elektronski mediji poštuju propisane obaveze koje se odnose na predizbornu tišinu, kako bi dali svoj puni doprinos uspješnom sprovođenju izbornog procesa.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније