Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Blic/Nova.rs ]

14. 03. 2021. 06:58 >> 21:49
84

KRIVOKAPIĆ PORUČIO

"Želim najbolje odnose sa Srbijom"

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić izjavio je da želi najbolje odnose sa Srbijom i da bi rado prihvatio poziv da posjeti Beograd, ističući da nema nikakve loše namjere prema srpskom predsjedniku Aleksandru Vučiću, ali i da s njim nema kontakte.

"Spreman sam na sve dogovore, jer, naravno, ne mogu da kažem da ne bih želio da imamo najbolje odnose sa Srbijom. Ja nigdje nijesam otišao nepozvan, ali ću biti radostan da se odazovem na svaki poziv, pogotovo ako on dolazi iz Srbije", izjavio je Krivokapić u intervjuu za Nova.rs.

Krivokapić je istakao da nema nikakve loše namjere prema srpskom predsjedniku Aleksandru Vučiću, ponovivši da je samo rekao jednu rečenicu koja je, kako je dodao, "apsolutno tačna".

"Ja sam samo rekao jednu rečenicu koja je apsolutno tačna - a to je da se gospodin Vučić viđao sa gospodinom Đukanovićem više puta nego što sam ja sa jednim mojim kumom. A to je apsolutno tačno. Za to postoje materijalni dokazi i ja ne želim da sada budem policijac. Tačno znam šta sam rekao i zašto sam to rekao, a da li je neko povrijeđen više ili manje, to ne zavisi od mene. Ja ništa loše nijesam mislio. Dobra namjera je osnovna karakteristika mog bitisanja. Nemam nikakve loše namjere prema gospodinu Vučiću. Meni je žao što sam morao da kažem ono što je tačno", kazao je Krivokapić.

Na pitanje da li odluku Vlade Srbije da Crnoj Gori donira 2.000 doza vakcina "tretira kao humanitarni gest ili politički potez", Krivokapić je odgovorio "da je to to doživio isključivo i samo kao humanitarni gest, iako zna da je sve politika".

Na pitanje o izmjenama zakona koji se odnose na dvojno državljanstvo i hoće li građani Crne Gore i Srbije moći da imaju dva pasoša, Krivokapić je odgovorio da su se u Vladi Crne Gore opredijelili da sve što liči na diskriminaciju riješe i da se nart tog zakona može očekivati u maju.

"Taj zakon predstavlja problem određenim političkim partijama, jer oni misle da taj čovjek koji je tu, a došao je iz Srbije ili RS, unaprijed profilisan birač, a to nije tačno...Mi ćemo tu da nađemo mjeru koja je prihvatljiva u korist ovih građana o kojima sam maloprije pričao", rekao je Krivokapić.

Govoreći o zahtjevu Vlade Srbije da Podgorica povuče odluku o protjerivanju srpskog ambasadora Vladimira Božovića, Krivokapić je rekao ''da u ovom trenutku sigurno niko u vladi ne razmišlja da povuče tu odluku''.

Na pitanje da li bi korak ka unapređenju odnosa sa Srbijom moglo da bude eventualno izručenje Svetozara Marovića Crnoj Gori, Krivokapić je rekao da je crnogorska vlada uradila sve kako bi Marović bio isporučen Crnoj Gori.

"Uputili smo čak i jednu novu zamolnicu, koja nije dio uobičajene diplomatske prakse, već naš pokušaj da podstaknemo nekoga da razmišlja šta je razlog zašto je gospodin Svetozar Marović toliko bitan da ne može da dođe u Crnu Goru, iako svi znaju da posjećuje kafiće i slobodno se kreće po Srbiji", kazao je.

On je podsjetio da je za Marovićem Interpol raspisao poternicu.

Na pitanje hoće li građani Srbije ove godine bez problema moći da dođu u Crnu Goru na more, Krivokapić je rekao da zna da je prošle godine preovladao politički stav, ali je istakao da toga ''ovog puta neće biti''.

Пратите нас на

Коментари84

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније