Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

14. 03. 2021. 11:44   >>  11:45

NIJESU DOZVOLJENE

CeMI: Lažna vijest da smo radili izlazne ankete

Centar za monitoring i istraživanje (CeMI) saopštio je da ta NVO nije radila izlazne ankete u vezi s lokalnim izborima u Nikšiću, navodeći da izlazne ankete nijesu dozvoljene u Crnoj Gori.

CeMI je to saopštio povodom, kako su kazali, žlažnih informacija koje plasiraju neke od Mim i Fejsbuk stranica, a koje tvrde da objavljuju rezultate izlaznih anketa koje je radio Centar za monitoring i istraživanje (CeMI).

"CeMI ih nije nikad radio, pa samim tim ne radi ih ni na ovim izborima. Ne smije ih niko raditi. Ukoliko se to radi potrebno je prijaviti isto nadležnima. Riječ je o dezinformacijama koje treba ignorisati”, saopšteno je iz CeMI-ja.

Iz ove NVO kažu da će, kako je saopšteno, objaviti procjene rezultata glasanja nakon što glasanje bude okončano, ali ne na bazi izlaznih anketa, nego druge metodologije, metode paralelnog prebrojavanja glasova, “kako to radimo svaki put kad nadgledamo izbore”.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније