Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

15. 03. 2021. 16:23 >> 16:23
2

LEKIĆ OCIJENIO

"Pobjeda u NK potvrđuje nezaustavljiv trend promjena"

Pobjeda opozicije u Nikšiću, koja će imati komotnu većinu u Skupštini opštine, ubjedljivo govori da nije bila moguće reciklaža prethodene nekontrolisane vlasti sklone javnoj neodgovrnosti i korupciji, saopštio je danas Miodraga Lekića, predsjednik Demosa.

Ističe da sama činjenica da DPS danas slavi što nijesu mnogo ubjedljivije izgubili izbore i Nikšić govori da se Crna Gora nalazi u novoj političkoj realnosti.

"Koalicija “ Mir je naša nacija” bez euforije, još manje podmetanjima drugima, sasvim okrenuta novim radnim izazovima u samom Nikšiću i državi obelježava svoj veliki uspijeh na nikšićkim izborima. Naime, koalicija “ Mir je naša nacija” se afirmiše, a što će još više ostvarivati ubuduće, kao snaga centra građanskog težišta i kao takva dragocijena za stabilnost i progres zemlje", piše u saopštenju.

Lekić dodaje da u danima pobjede ne trebazaboraviti da se Crne Gora i dalje nalazi u složenom procesu između teškog ekonomsko-korupcionaškog nasleđa prethodne vlasti i ozbiljnog gotovo istorijskog ispita iz političke, stručne i kulturne doraslosti alternative koja je pobjedila na izborima 30. avgusta.

"Zato će svaki zastoj u reformama i legalističke demontaže korupcionsškog nasleđa, koje uostalom traži i Evropska unija realizacijom poglavlja 23 i 24., biti prilika da nereformisane snage prethodnog režima pokušaju, uglavnom identitetskim trikovima i iznajmljenom propagandom, se vrati na vlast. Očigledno, u Nikšiću to nije uspijelo", zaključuje Lekić. 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније