Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina ]

16. 03. 2021. 16:55   >>  16:56

SAOPŠTENO IZ ASK

Partije još nijesu dostavile finansijske izvještaje

Nijedan politički subjekat u Crnoj Gori još nije nadležnim organima dostavio završni račun i konsolidovani finansijski izvještaj za prethodnu godinu, saopšteno je iz Agencije za sprječavanje korupcije (ASK).

Iz ASK-a su podsjetii da su politički subjekti dužni da do 31. marta Agenciji, Državnoj revizorskoj instituciji (DRI) i Poreskoj upravi podnesu završni račun i godišnji konsolidovani finansijski izvještaj za prethodnu godinu, u štampanoj i elektronskoj formi.

Kako su naveli, sastavni dio izvještaja je informacija o načinu i namjeni utroška sredstava za redovno finansiranja rada ženskih organizacija u političkim subjektima.

Obaveza se, pojasnili su iz ASK-a, odnosi na sve političke partije iz registra političkih partija, kao i političke subjekte koji imaju osvojene mandate u Skupštini Crne Gore, odnosno skupštinama jedinica lokalne samouprave.

“Do danas zakonsku dužnost dostavljanja završnog računa i konsolidovanog finansijskog izvještaja nije izvršio nijedan od 65 obveznika”, saopštili su iz ASK-a.

Oni su kazali da nepostupanje u skladu sa zakonom, odnosno nepodnošenje izvještaja, povlači prekršajnu odgovornost za političkog subjekta i odgovorno lice u njemu, kao i obavezu Agencije da donese Odluku o privremenoj obustavi prenosa budžetskih sredstava tom političkom subjektu.

Izvještaj, kako su naveli, obuhvata i prikupljena i utrošena sredstva u toku izborne kampanje sprovedene u godini za koju se podnosi.

“Pored navedenog, politički subjekat je dužan da dostavi Agenciji i DRI-u i finansijske izvještaje, kao i izvještaje o imovini svih pravnih lica i privrednih društava koje je osnovao ili u kojima ima vlasnički udio, koji obuhvata izbornu kampanju i redovan rad”, ukazali su iz ASK-a.

Agencija će, kako se navodi, dostavljenu dokumentaciju objaviti na svojoj internet stranici, u roku od sedam dana od dana prijema.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније