Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

17. 03. 2021. 13:15   >>  13:16 3

ABAZOVIĆ SA PICULOM I KASTALDOM

Odlučni na putu evropskih integracija

Budućnost Crne Gore je u Evropskoj uniji (EU) i ubijeđeni smo da proces evropskih integracija podrazumijeva i reforme koje podstiču sveukupan razvoj države i društva“, kazao je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović.

Abazović se sastao se danas sa izvjestiocem Evropskog parlamenta za Crnu Goru Toninom Piculom i zamjenikom Evropskog parlamenta Fabiom Masimom Kastaldom.

„Budućnost CG je u Evropskoj uniji i ubijeđeni smo da proces evropskih integracija podrazumijeva i reforme koje podstiču sveukupan razvoj države i društva“, kazao je potpredsjednik Vlade dr Dritan Abazović.

Kako je saopšteno iz Vlade, u razgovoru sa Piculom, Abazović je kazao da je prva demokratska smjena vlasti u istoriji države donijela i veliki rast podrške evropskim integracijama Crne Gore.

"Potpredsjednik Abazović je kazao da je, u odnosu na decembar 2019. godine kada je 66.1 odsto građana Crne Gore imalo pozitivan stav o EU i 24.3 odsto negativan, za kratak vremenski period došlo do rasta, pa imamo situaciju da 77.6 odsto građana pozitivno gleda na EU, dok 17.7 odsto ima negativan stav", navodi se u saopštenju.

Abazović je, kako se dodaje, u razgovoru sa Piculom naglasio da je Crna Gora posvećena reformama u oblasti vladavine prava i da je jedan od prioriteta Vlade borba protiv organizovanog kriminala i korupcije.
"Osvrćući se na prethodni period, potpredsjednik Abazović je kazao da je u prethodnih 100 dana učinjen pomak u tom smjeru i da je formiran Nacionalni savjet za borbu protiv korupcije na visokom nivou", dodaje se u saopštenju.

Sastanku sa izvjestiocem Evropskog parlamenta za Crnu Goru Toninom Piculom, prisustvovale su glavna pregovaračica Crne Gore sa EU Zorka Kordić i savjetnica potpredsjednika Vlade Ana Rašović.

Potpredsjednik Vlade Crne Gore sastao se i sa potpredsjednikom Evropskog parlamenta Fabiom Masimom Kastaldom.

"Potpredsjednik Abazović je kazao da je Vlada odlučna na putu evropskih integracija i da će posvećeno raditi na ispunjavanju obaveza iz evropske agende. Potpredsjednik Abazović je kazao da je najveći prioritet u radu Vlade borba protiv organizovanog kriminala i korupcije i da je formiranje Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije na visokom nivou važan preduslov u toj namjeri", navodi se u saopštenju.

Potpredsjednik Vlade se, kako su kazali iz Vlade, u razgovoru sa Kastaldom osvrnuo i na krizu izazvanu pandemijom virusa COVID-19 i kazao da su ovim teškim vremenima ključ napretka kooperacija i solidarnost. Abazović je Kastalda upoznao da situacijom sa virusom COVID-19 u Crnoj Gori i novim paketom mjera podrške ekonomiji i građanima, u iznosu od 163 miliona eura.

Sastanku sa potpredsjednikom Evropskog parlamenta Fabiom Masimom Kastaldom prisustvovali su glavna pregovaračica Crne Gora sa EU Zorka Kordić i savjetnik potpredsjednika Vlade Miodrag Laković.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније