Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

18. 03. 2021. 13:36 >> 13:36
4

IZ URE PORUČILI

"Sadašnji sastav DPS-a nema nikakvu političku težinu"

Očito da najnoviji zaključci Predsjedništva DPS-a poslije nikšićkih izbora idu u smjeru da je Đukanović zaključio da treba negirati samog sebe od prije 30. avgusta, jer je njegov stav tada bio da je glas za URU glas za Demokratski front a da su Demokrate srpski nacionalisti, ocijenio je danas Ivan Ašanin član Glavnog odbora URE i predsjednik opštinskog odbora ove partije u Mojkovcu.

Nakon jučerašnje sjednice Predsjedništva DPS-a, saopšteno je da ta partija izražava spremnost za partnerstvo sa svim proevropskim snagama i volju da im pruži političku podršku.

“Posle pola godine, evo na sva zvona Đukanović povlači izjavu i preporučuje aktivistima, članovima i organima svoje partije da se ne odnose sa takvim kvalifikacijama prema pomenutim, do juče, njemu najljućim protivnicima. To je bitan istorijski zaokret u politici Đukanovića i ne bi bio prvi od njega ali nikako prihvatljiv za URU. Đukanović i sadašnji sastav DPS-a nema nikakvu političku težinu i ne mogu imati političke partnere sve dok se ta partija iz korijena ne reformiše i potpuno promijeni rukovodstvo”, smatra Ašanin.

On poziva Đukanovića da se povuče iz politike kako bi spasio građansku Crnu Goru i rasteretio političku scenu.

“Koji vam je motiv da ostanete kada između redova sada priznajete da su novi stožer i garant građanske i multietničke Crne Gore politike drugih partija koje su to dokazale nesumnjivom politikom, posebno kampanjom u Nikšiću i tako pobijedili nacionalizam i dali putokaz da fingirana blokovska politika više ne pali na političkoj sceni. Vašim odlaskom bi spasili građansku Crnu Goru čiji su temelji odavno urađeni i armirani”, ističe Ašanin.

“Jasno je svima da Crnu Goru treba zidati strpljivo i marljivo ciglu po ciglu, tako će svima biti toplija. Napuštanjem politike i odlaskom Đukanovića nestali bi jazovi koje je napravio. Uzalud vam i unošenje vještačkih nemira pred nikšićke izbore i vaših ratnih kovanica “Bitka za Nikšić” ili “Bitka za crnogorski Staljingrad” kao i nekadašnja „Rat za mir“ vašeg poznatog ideologa kojeg čuva Beograd i Srbija. Narod je to pročitao, ako mislite da nije onda potcjenjujete njegov zdravi razum i grdno se zavaravate”, navodi Ašanin.

Kaže da Crna Gora nije ugrožena što je i sam Đukanović indirektno priznao.

“Procesi su nezaustavljivi, neke stvari će se desiti i bez predloženih poteza, doduše teže, ali točak istorije niko ne zaustavi posebno ako krene niz brdo, ne dozvolite da vas pregazi. Ne brinite za Crnu Goru u sigurnim je rukama kao što ste i priznali, a biće u još sigurnijim ako odete. Nije to težak korak , i vjerujte da oni koji vas u suprotno ubjeđuju, oni to rade poltronski gledajući usput samo sitne lične i trenutne privilegije kojih je sve manje”, poručuje na kraju Ašanin.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније