Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: TVCG ]

20. 03. 2021. 14:03 >> 23:52
14

VK

Negativno mišljenje na izmjene tužilačkih zakona

Venecijanska komisija usvojila je negativno mišljenje na predložene izmjene tužilačkih zakona koje im je uputio ministar pravde Vladimir Leposavić, saznaje TVCG.

U zvaničnom Mišljenju, Venecijanska komisija je saopštila da političke odluke treba donositi na transparentan način i kroz javnu debatu, uz uključivanje ključnih aktera i eksperata. Oni podsjećaju da pravne reforme ne treba usvajati u žurbi i u odsustvu istinskih hitnih razloga.

U Mišljenju se navodi da se mora poštovati sigurnost mandata aktuelnog Glavnog specijalnog državnog tužioca. Kako se navodi, predloženi Zakon nije usmjeren ka pravnom uređenju, već - prema konkretnoj ličnosti aktuelnog prvog čovjeka SDT-a Milivoja Katnića.

Eksperti Venecijanske komisije su mišljenja da institucionalne reforme ne smiju biti pokretane samo zbog jednog cilja – smjene pojedinaca na ključnim pozicijama.

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније