Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

22. 03. 2021. 10:30 >> 10:35
4

MILAČIĆ

Evropa ne razumije, usvojiti "tužilačke zakone"

Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić kazao je da Evropa ne razumije hitnost procesa dekriminalizacije institucija i pozvao parlamentarne kolege da na dnevni red sjednice Skupštine što prije vrate i izglasaju "tužilačke zakone".

Nakon što je Venecijanska komisija dala negativno mišljenje na predloge zakona o državnom tužilaštvu Milačić kaže da je jasno da Evropa ne razumije proces kroz koji Crna Gora mora proći: "iskorijenjavanje organizovanog kriminala u njegovoj osnovi, u državnom tužilaštvu koji je reklama kriminala, iz kog se on najbolje vidi, iz kog se podsmijava upravo Evropi, svim njenim komisijama i degelacijama". 

"Sačekali smo ono za šta smo imali i imamo sluha, da kao odgovorna vlast dobijemo mišljenje o reformama od kojih zavisi sudbina Crne Gore, od evropskih partnera sa kojima želimo najbolji odnos, a koji su pokazali da ne razumiju tok procesa u Crnoj Gori, i s pravom ga ne razumiju, jer kako da iko shvati, a kamo li moderna Evropa, da u dvadeset prvom vijeku, u srcu Evrope postoji duboko kriminalna država, u kojoj sve podsjeća na devedesete", kazao je Milačić.

On navodi da je Zakon o Specijalnom državnom tužilaštvu, čije ukidanje ne odobrava Evropa, rađen pa izrađen u dogovoru sa DPS-om.

Kao predstavnik vladajuće većine čija su, kako je kazao, prava desetinama puta gažena i pogažena pred raznim tužiocima, Milačić je pozvao parlamentarne kolege da na dnevni red sjednice Skupštine što prije vrate na kratko odgođene “tužilačke zakone”, da ih izglasaju u što kraćem roku, jer je to, kako je kazao, uslov bilo kakve opipljive promjene u Crnoj Gori. 

"To smo dužni našoj zemlji, našoj djeci i našem narodu jer se niko ne može osjećati sigurnim i spokojnim, pa ni mi u Parlamentu, pa ni naš narod na ulicama, pa ni članovi Vlade, dok na ulicama i dalje slobodno šetaju osobe koje su nas decenijama držale na nišanu, a tu slobodu im daje upravo Milivoje Katnić. Prava Crna Gora je imala razumijevanje za kratko odgađanje izglasavanja Zakona kako bi čuli šta Evropska unija ima da kaže, medjutim stav Venecijanske komisije pokazuje nerazumijevanje za nas, a mi prije svega i prije Evrope moramo ostati svoji, suvereni i baviti se Crnom Gorom", kazao je Milačić.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније