Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ TVCG ]

22. 03. 2021. 13:48   >>  20:35 15

STOLTENBERG

NATO usmjeren na zaštitu podataka

NATO je veoma usmjeren na zaštitu povjerljivih podataka, poručio je generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg, na pitanje crnogorskih novinara o objavljivanju povjerljivih inforacina NATO saveznice tokom Odbora za bezbjednost i odbranu.

“Neću komentarisati obavještajna pitanja, ali što mogu reći je da mi kao NATO su veoma usmjereni na potrebu da se zaštite naši podaci, da se zaštite povjerljive informacije i dokumenta. I konstantno radimo sa svim NATO saveznicama kako bi se postarali da su procedure na snazi kako bi zaštitili povjerljive informacije“, kazao je Stoltenberg na predministarskoj konferenciji za novinare u Briselu, povodom curenja povjerljivih informacija NATO saveznica, a u vezi sjednice na skupštinskog odbora na kojoj je učestvovao direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejan Vukšić.

“Takođe imamo postupak provjere koji se odnosi za sve saveznice, naročito nove članice, kako bi oni koji imaju pristup NATO povjerljivim informacijama bili provjereni na pravi način kako bi maksimalno povećali zaštitu naših podataka,” kazao je Stoltenebrg.

U Briselu se sjutra i preksjutra održava sastanak 30 ministara vanjskih poslova NATO, na kojem učestvuje i ministar Đorđe Radulović.

Ivan Mijanović, dopisnik TVCG iz Brisela

Пратите нас на

Коментари15

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније